Prvi put u Beogradu

Intervju sa zvezdom Tvin Piksa: Očekujte prefinjeno i sirovo, slatko i bezobrazno (FOTO)

0

Muzičarka Krista Bel, pored toliko glumaca koji sanjaju o takvoj prilici, naprosto je ušetala u čudesni svet Tvin Piksa, i to kao intrigantna FBI agentica Temi Preston...

 

foto: Profimedia

Činjenica da uspevate da vodite i (ekološko) privatno groblje je zaista fascinantna, pri tom u varijanti vašeg odnosa prema kraju života, nema ničeg morbidnog. Ipak, kako ste rešili da se svakodnevno suočavate s nečim od čega većina ljudi beži ceo svoj život?

Taj pogled na stvari me u početku dosta zbunio i zatekao nespremnu, ali sam ga nakon nekog vremena potpuno prihvatila. Nasledila sam prirodno groblje, koje se zove 'Countryside Memorial Park' i nalazi se u Teksasu. Nasledila sam ga od oca koji je oduvek bio popriličan ekscentrik i preduzetnik.

 

Posedovanje groblja je temu smrti veoma približilo mojoj svakodnevnoj stvarnosti. Takođe je i istaklo značaj prirodnih ciklusa, jer na našem groblju mi ne smeštamo tela ni u kakve čvrste materijale, niti dozvoljavamo ikakve sanduke koji nisu 100 odsto biorazgradivi, što je veoma različito od savremenog načina sahranjivanja. Telo se jednostavno vrati zemlji, na najprirodniji mogući način.

 

I sama pomisao na to već donosi mir, olakšanje i utehu, koji menjaju taj pristup smrti koji uglavnom dominira našom zapadnom kulturom. Istovremeno, spoznala sam radost i ispunjenje koje donosi pokretanje teme obreda kraja života, ali posmatrano s jednog daleko mirnijeg mesta. Jednostavno, možete biti drvo! Ova ideja objašnjava ljudima da smrt može biti posmatrana kao transformacija, radije nego kao sam kraj."

Pošto u Beograd dolazite prvi put, šta mogu da očekuju vaši fanovi 30. novembra u KC Gradu?

Moj nastup je pun spektar. Slatko i bezobrazno. Svetlo i tama. Prefinjeno i sirovo. Kosmičko i melanholično."

I poslednje pitanje je vrlo krako: Edison ili Tesla?

Tesla."

Izvor: Paralel.rs, V. Macura

makonda-tracker