Glossy intervju

Zoran Pajić: Deda me je naučio da se dobrota i poštenje uvek cene

0

Naš poznati glumac otkriva detalje o svojoj ulozi u seriji "Istine i laži", sa nostalgijom se priseća upomena iz rodnog grada, saradnje sa hrvatskim režiserima i putovanja u Split, i priznaje da je u srećnoj i ozbiljnoj vezi.

foto: Promo
foto: Promo

 

Recite mi nešto o vašem liku u seriji ?

Nikola je dreser pasa i uživa u radu sa njima jer ceni vernost i dobrotu. Sloboda i provod su dva neophodna uslova za njegovu ličnu ravnotežu i njih ne namerava ni na koji način da uskrati sebi. Zakleo se da će poštovati određena pravila zajedno sa svojim prijateljima Kristinom i Slobom. Ta pravila su: nikad ne izlazimo sa istom osobom dva puta, nikad ne prihvatamo ponudu za posao koja će nas staviti u zamku sistema, i na kraju prioritet je provod. U Nikolinom životu se posle dužeg vremena pojavljuje Marina i život mu se menja iz korena."

 

foto: Prva Tv Promo

Kako je došlo do saradnje sa Mihailom Vukobratovićem?

Mišu sam upoznao na kastingu. Strpljivo i iscrpno mi je govorio o liku i seriji, a ja sam već tokom kastinga primetio sa kojim žarom, energijom i poletom pristupa svom poslu i to dokazuje tokom svakog novog snimajućeg dana iznova. Veoma bitna stvar je da glumac veruje reditelju, naročito u ovako dugom procesu rada, kada lik sazreva pred publikom, kada ima svoje uspone i padove, reditelj je taj koji vas vodi i usmerava na pravi način. Miša je za mene majstor režije, ali i odličan poznavalac ljudske psihe. Mnogo učim od njega i uživam u zajedničkom radu."

 

Da li se nekada u privatnom životu poistovećujete li se likom Nikole i da li bi ste voleli da budete u njegovoj koži?

Nikola je tip koji se najsigurnije i najopuštenije oseća među svojim prijateljima. Obazriv je kada su u pitanju nova poznanstva i zbog toga je i nepoverljiv. Ceni vernost i iskrenost, i ume da se saoseća sa drugima. Teži miru i harmoniji u životu i to su sve neke sličnosti koje imamo. Već tri meseca sam uglavnom u njegovoj koži. U nekim situacijama nije lako, ali mi je drago da sam u koži dobrog čoveka."

Zavirite u dom Zorana Pajića: Moj lični muzej filmske umetnosti

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

makonda-tracker