Glossy intervju

Zoran Pajić: Deda me je naučio da se dobrota i poštenje uvek cene

0

Naš poznati glumac otkriva detalje o svojoj ulozi u seriji "Istine i laži", sa nostalgijom se priseća upomena iz rodnog grada, saradnje sa hrvatskim režiserima i putovanja u Split, i priznaje da je u srećnoj i ozbiljnoj vezi.

foto: Promo
foto: Promo

 

Recite mi nešto o vašem liku u seriji ?

Nikola je dreser pasa i uživa u radu sa njima jer ceni vernost i dobrotu. Sloboda i provod su dva neophodna uslova za njegovu ličnu ravnotežu i njih ne namerava ni na koji način da uskrati sebi. Zakleo se da će poštovati određena pravila zajedno sa svojim prijateljima Kristinom i Slobom. Ta pravila su: nikad ne izlazimo sa istom osobom dva puta, nikad ne prihvatamo ponudu za posao koja će nas staviti u zamku sistema, i na kraju prioritet je provod. U Nikolinom životu se posle dužeg vremena pojavljuje Marina i život mu se menja iz korena."

 

foto: Prva Tv Promo

Kako je došlo do saradnje sa Mihailom Vukobratovićem?

Mišu sam upoznao na kastingu. Strpljivo i iscrpno mi je govorio o liku i seriji, a ja sam već tokom kastinga primetio sa kojim žarom, energijom i poletom pristupa svom poslu i to dokazuje tokom svakog novog snimajućeg dana iznova. Veoma bitna stvar je da glumac veruje reditelju, naročito u ovako dugom procesu rada, kada lik sazreva pred publikom, kada ima svoje uspone i padove, reditelj je taj koji vas vodi i usmerava na pravi način. Miša je za mene majstor režije, ali i odličan poznavalac ljudske psihe. Mnogo učim od njega i uživam u zajedničkom radu."

 

Da li se nekada u privatnom životu poistovećujete li se likom Nikole i da li bi ste voleli da budete u njegovoj koži?

Nikola je tip koji se najsigurnije i najopuštenije oseća među svojim prijateljima. Obazriv je kada su u pitanju nova poznanstva i zbog toga je i nepoverljiv. Ceni vernost i iskrenost, i ume da se saoseća sa drugima. Teži miru i harmoniji u životu i to su sve neke sličnosti koje imamo. Već tri meseca sam uglavnom u njegovoj koži. U nekim situacijama nije lako, ali mi je drago da sam u koži dobrog čoveka."

Zavirite u dom Zorana Pajića: Moj lični muzej filmske umetnosti

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

foto: Prva Tv Promo

Sa kim se najbolje slažete na setu?

Verujte mi da je cela ekipa fenomenalna. Svi smo različiti, ali svi dišemo za ovaj projekat koji iz nas izvlači samo ono najbolje. Dokazalo mi se još jednom kroz ovu seriju da su glumci velika deca koja uživaju u igri. Velika je sreća kada radite ono što volite i baš zato svakog jutra se iznova radujem druženju i radu sa svim kolegama."

Glumili ste u više hrvatskih serija. Kako vas je tamo publika prihvatila? Kako je došlo do saradnje sa hrvatskim režiserima?

Devet meseci sam radio seriju 'Ruža vjetrova' u Splitu i sa ove distance, sve je to izgledalo kao divan san. Dalmacija, more, odlične kolege, dobra hrana i neki novi, dragi ljudi koje sam upoznao. Ulogu sam dobio preko kastinga i verujte mi, mlade kolege, moguće je dobiti ulogu i preko kastinga."

Šta savetujete mlade glumce koji su na početku karijere?

Da budu istrajni u želji da rade ono što ih ispunjava."

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

foto: Promo

Koja vam je najdraža uloga u karijeri?

U pozorištu lik Lilith u predstavi 'Crvena: Samoubistvo nacije' Minje Bogavac, u režiji Vojkana Arsića. Odlična predstava o našem mentalitetu, o mizoginiji, nasilju nad ženama, abortusu i preporučujem svima da je pogledaju. A što se tiče serija, lik Nikole, naravno.

foto: Vladimir Šporčić

Za koje uspomene vas veže rodni Požarevac ?

Drago mi je da sada dok se sećam tog perioda kada sam živeo u Požarevcu, naviru mi samo lepa sećanja. Onih manje prijatnih je zaista bilo malo. Sećam se dede sa kojim sam bio nerazdvojan i koji me je naučio da se dobrota i poštenje na kraju uvek cene, iako ponekad to ne izgleda tako. Sećam se poljančeta ispred kuće na kom sam proveo detinjstvo sa svojim drugarima. Imao sam mnogo lepo detinjstvo i ništa ja tu ne bih menjao."

Kakav je vaš ljubavni status trenutno?

Trenutno sam u ljubavi sa serijom 'Istine i laži' i njenom ekipom. U srećnoj smo i ozbiljnoj vezi."

Vaš hobi je... ?

Obožavam filmove i serije, i svaki slobodan trenutak iskoristim da pogledam neki dobar film ili seriju. Trenutno istražujem Iransku kinematografiju i uživam u autorskim filmovima. Dosta serija pratim i drago mi je da toliko dobrih američkih serija postoji, što se ne bi reklo za njihovu kinematografiju.

makonda-tracker