glossy intervju

Aleksandar Radojičić: Ne zavidim kolegama, ima dovoljno uloga za sve

0

Uoči premijere predstave “Pošteni provalnik” u Pozorištu “Boško Buha”, popularni glumac otkriva koliko uživa u igranju komedija, zašto ćerku Aju mora da upozna sa bikom Ferdinandom, kako se snašao u prvoj ulozi negativca i čime je zaslužio pojavljivanje na naslovnim stranama.

 

foto: Andreja Damnjanović

 

Više puta si bio na naslovnim stranama, šta je to promenilo u tvom životu?

- Ništa. Ništa značajno. Te naslovne strane su došle kao nagrada za posao koji sam odradio, posao za koji sam se školovao i od koga živim. Počeo sam da radim kao glumac na drugoj godini fakulteta, i to je nekako normalno. Ali drugačije je kada vam “slava” dođe preko noći i ne znate kako ste je zaslužili. Ako ste do nje stigli pojavljivanjem u kući gde vas snimaju 24 časa dnevno, nemate neki kvalitet koji bi vas zadržao u fokusu, onda ste, pretpostavljam, spremni da uradite sve da se ponovo nađete na nekoj naslovnoj. Meni naslovnice nisu bile cilj, težio sam nečem drugom, a naslovnice su došle kao nagrada za taj moj rad.

 

Vratimo se filmu “Patuljci sa naslovnih strana”. Kakva je tvoja uloga?

- Igram popularnog pevača kome nameste skrivenu kameru, vrlo morbidnu i vulgarnu. On pokušava da spreči da taj snimak stigne do javnosti i da se osveti ljudima koji su mu to namestili. To nije glavna linija priče, ali mi je uloga bila jako zanimljiva i izazovna. To je prvi negativac koga igram i jedva čekam da vidim film.

 

Koliko su ti sopstvena loša iskustva sa medijima pomogla da se srodiš s ovakvim likom?

- Sve stvari koje mi se dese u životu pomažu mi pri građenju likova. Sve negativne stvari koje popularnost nosi bile su mi motiv da prihvatim ulogu. Verujem da takav film treba da postoji. Ukoliko bude kritika savremenog društva, uradili smo pravu stvar, a ako bude samo laka zabava, neće biti dobro. Ubeđen sam da se to neće desiti i nadam se da će na neki način dopreti do mladih koji na svakom kanalu mogu da vide neki rijaliti, a kvalitetan program mnogo ređe.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani.

makonda-tracker