Uručena donacija kluba Cinema Sigurnoj ženskoj kući iz Beograda

0
Vlasnik jednog od najpopularnijih beogradskih noćnih klubova Cinema, koji se nalazi na Kalemegdanskoj tvrđavi, Andreja Kesić, uručio je Vesni Stanojević, predsednici nevladine organizacije Sigurna ženska kuća donaciju u robi široke potrošnje u vrednosti od dve
foto: promo
foto: promo

Sredstva su izdvojena kao deo prihoda od zarade kluba Cinema u prethodnom periodu.

- Ideja nam je da ovakva vrsta donacija postane tradicionalna, te da se Cinemi priključe i vlasnici ostalih noćnih klubova u Beogradu, kako bismo napravili jednu lepu akciju kojom će se pomagati najugroženijima u našem gradu. Mislim da svaki od noćnih klubova može da odvoji deo prihoda od zarade i pomogne onima kojima je pomoć neophodna - rekao je Andreja Kesić.

Donaciju je u ime Sigurne ženske kuće primila predsednica Vesna Stanojević, koja je podsetila da u Beogradu trenutno postoje dve kuće namenjene za prihvatanje žena i dece koji trpe nasilje u porodici, dok je treća u izgradnji.

- Kroz jednu kuću dnevno prođe između 50 do 60 žena sa decom, a ova donacija je velika stvar za njih, jer su svesne da nisu zaboravljene niti zapostavljene od strane društva. Ujedno je meni, kao predsednici Sigurne ženske kuće, podstrek da istrajem u tome čime se bavim. Sve što se našim korisnicama obezbedi u vidu namirnica i higijenskog programa dobrodošlo je. Treba reći da u Sigurnim ženskim kućama ima i dosta dece, od kojih je mnogo beba. Toj deci je takođe potrebna posebna pažnja, jer su često svedoci zlostavljanja svojih majki, koje su i zbog toga psihički nestabilne, pa im ne mogu biti oslonac u većini slučajeva - istakla je Vesna Stanojević.

TAGOVI: humanost
makonda-tracker