legenda

Posebne želje i poklon od milion evra: Otvoren testament Esme Redžepove, a evo kome SVE ostaje!

2
Kraljica romske muzike Esma Redžepova Teodosievska do kraja je ostala kraljica. Prekjuče je otvoren njen testament....
foto: Vladimir Šporčić

Kao da je predosetila da joj se bliži kraj, Esma je sredinom juna prošle godine počela da piše testament. Još tada je rekla da će svu svoju imovinu, odnosno njenu kuću u kojoj je smešten Muzej i Dom humanosti i umetnosti “Stevo i Esma Teodostievski“ u Skoplju, testamentom ostaviti državi Makedoniji. Muzej, koji je bio i dom Esme, ima 750 kvadratnih metara i dvorište oko 1.300 kvadrata.

 

Esma Redžepova: Kraljica muzike i ljubavi

 

"Za izgradnju Muzeja do sada sam potrošila oko milion evra. Radim od osme godine i sve što imam, pa i Muzej napravljeni su mojim trudom. Muzej će svedočiti o meni i Stevi, o našim domaćim i svetskim uspesima, nagradama i priznanjima" govorila je tada Esma.

foto: Promo

"Nakon moje smrti javnost će moći da vidi i brojne nagrade i priznanja koje sam dobila za moj humanitarni rad, a o kojima nisam govorila. Sve ću to pokloniti državi sigurna da će nastaviti da neguje moj lik i delo. Želim da Muzej Esme i Steve postane kulturni dom gde će se okupljati narod i održavati humanitarne aktivnosti, a u donjem delu Muzeja želim da se otvori narodna kuhinja", rekla je Esma.

makonda-tracker