in memoriam

18. mart je za njih dvojicu bio koban: Jeste li znali da je omiljeni televizijski tandem preminuo istog dana?

0
Žiku Milenkovića i Dušana Počeka mlađa publika zna u tandemu - u "Srećnim ljudima" bili su drugari Garac i Ilija Pandurović, kasnije, u filmu "1 na 1" nerazdvojni džangrizavi penzioneri koji samo prave probleme. Upravo to je bila poslednja uloga Žike Milenkovića.

 

foto: Story Arhiva

Uloga po kojoj Počeka publika najbolje pamti jeste hipohondar Jezdimir Uskoković u seriji Bolji život, a u tom kontekstu zanimljivo je da je pre glume studirao medicinu, pa je važio za glavnog doktora među glumcima kojeg su kolege često konsultovale u vezi sa zdravstvenim problemima.

 

Ulica Dragana Nikolića: Hoće li neki kutak Beograda biti nazvan po legendarnom glumcu?

 

Kasnije je dobio još jedan nadimak - sajber penzioner.

 

- Dobro došli na lekciju o novom talasu interneta. Ja sam Dušan Poček, glumac u penziji. Dakle, ja nisam Jezdimir Uskoković iz Boljeg života, Ilija Pandurović iz Srećnih ljudi, Zečević iz Porodičnog blaga... Ja sam Duško Poček i pričaću vam o tome šta sve danas možemo sa internetom. Zašto? Zato što nam društvene mreže omogućavaju da i mi građani učestvujemo u onome što se oko nas dešava, a ne samo političari i njima slični koji imaju moć... – predstavio se u video klipu koji se bavi temom internet blogova.

 

 

Poslednje uloge Poček je ostvario u serijama Šešir profesora Koste Vujića i Montevideo, Bog te video.

 

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALO OKUPLjANjE EKIPE SERIJE BOlJI ŽIVOT NAKON 30 GODINA

 

 

makonda-tracker