život iz bajke

Kad obična devojka postane PRINCEZA: Prvih 6 stvari koje novopečene plemkinje MORAJU da nauče na dvoru!

0
Kejt Midlton je, pre nego što je na glavu stavila krunu, bila sasvim obična devojka koja je išla sa žurke na žurku i ponašala se veoma slobodno.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Devojka koja dolazi iz neplemićke sredine treba da izgleda dovoljno lepo, ali tek mora da nauči da bude princeza i da izbegava gafove i pogrešne postupke koje će analizirati ceo svet, piše Stil.

 

Kejt Midlton, na primer, nije aristokratkinja i ništa od takvog ponašanje nije došlo samo od sebe. Za razliku od nje, kraljevsko ponašanje je njenom suprugu deo života i tako živi od malih nogu.

 

Slatka tajna lepote Kejt Midlton: Napravite ovu masku i imaćete kožu kao princeza

 

1. Prva lekcija je kraljevski pozdrav

 

Sećate li se kada je Mišel Obama zagrlila kraljicu? To je nedopustivo, niko, pa ni prva dama Amerike, ne dodiruje javno kraljicu, ma koliko bila oduševljena njome. To je fatalna greška.

 

Princeza mora da pokaže poniznost pred drugim krunisanim glavama, i rukovati se do kraja života. Ona je ta koja prva pruža ruku i stiska je, ali ne prečvrsto.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

U pravom minskom polju novopečena princeza mora da nauči i kraljevski poklon koji u svečanim toaletama može biti poprilično zahtevan jer svi mišići na telu treba da budu čvrsto stisnuti.

 

2. Druga je lekcija o sedenju i stajanju

 

Sedenje i stajanje koje, s obzirom na vreme koje će princeza provesti stojeći, presudno je. Jedno stopalo treba biti malo ispred, prsti okrenuti prema spolja, a stomak uvučen, ramena zabačena unazad, a glava ispravljena, nešto poput baletnog stava.

 

Tužna priča iranske kraljice Soraje: Muž joj je svaki dan poklanjao po jedan dijamant – a onda je saznao da ne može da mu podari naslednike

 

Kod sedanja, važno je da se ne baci na stolicu koju joj pridržavaju nego da sedne na ivicu te se onda namesti u sedištu. Nipošto ne sme prekrstiti članke jer je to muška poza. Kolena takođe uvek treba da budu priljubljena jedno uz drugo.

 

 

makonda-tracker