ispovest

Milica Dabović hrabro nastavlja dalje, nakon traume: Svaka devojka se nada da će je momak držati kao malo vode na dlanu... (FOTO)

0
Poznata sportistkinja prijavila je pre nekoliko dana svog dečka zbog opasnog fizičkog napada i pokušaja davljenja, a onda se ispostavilo da je to samo vrh ledenog brega, jer pakao zlostavljanja u njihovoj vezi traje već mesecima.
foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva
foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva

Ovo nije reklama. Milica Dabović (35), uspešna i trofejima ovenčana sportistkinja i jedno od zaštitnih lica Kurirove kampanje Stop nasilju nad ženama, prijavila je svog izabranika Šimeta Šiklića Simona zbog fizičkog napada, pretnji ubistvom i višemesečnog zlostavljanja.

 

Tvrdi da je ona jedini krivac: Milica Dabović potražila stručnu pomoć

 

Pre nekoliko dana njihova rasprava eskalirala je u njegove udarce, a potom i hvatanje za vrat i davljenje, kako stoji u policijskom zapisniku. Ohrabrujući već mesecima žene da skupe smelost i prijave nasilje, Milica je, izgleda, zapravo hrabrila sebe da istupi i javno prizna šta joj se dešava. Nakon što je to učinila, rešila je da za magazin Story ispriča celu priču o svojoj naizgled idiličnoj vezi.

 

O ovome samo sada još govorim i više neću: Pre potpunog povlačenja iz medija Milica Dabović otkriva sve detalje svog odnosa sa Vukom (FOTO)

 

Govoreći o užasima koje je pretrpela i konstantnom strahu za sopstveni i život članova porodice, Dabovićeva u nekoliko navrata nije mogla da obuzda suze koje su joj se nekontrolisano slivale niz obraze. Dok je pominjala poniženja kao što su batine nasred ulice ili udarac u automobilu, njene svetle oči kao da su tražile razumevanje za dugo oklevanje da o svemu tome progovori. Ali kad je progovorila, više nije imala nameru išta da skriva.

 

Da li je ovo prvi put da ste bili žrtva nasilja?

 

- Nije, mlatio me je već mnogo puta.

 

Zašto niste otišli?

 

- To je veoma teško, jer ga se bojim. Pretio mi je da će ubiti i mene i moju familiju. Plašila sam se da odem u policiju, jer sam mislila da će me on onda ubiti sledećeg dana.

 

Koliko je trajalo zlostavljanje?

 

- Više od godinu dana. Jednom sam bila nokautirana, bukvalno. Ostala sam bez svesti.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker