ispovest

Milica Dabović hrabro nastavlja dalje, nakon traume: Svaka devojka se nada da će je momak držati kao malo vode na dlanu... (FOTO)

0
Poznata sportistkinja prijavila je pre nekoliko dana svog dečka zbog opasnog fizičkog napada i pokušaja davljenja, a onda se ispostavilo da je to samo vrh ledenog brega, jer pakao zlostavljanja u njihovoj vezi traje već mesecima.
foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva
foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva

Ovo nije reklama. Milica Dabović (35), uspešna i trofejima ovenčana sportistkinja i jedno od zaštitnih lica Kurirove kampanje Stop nasilju nad ženama, prijavila je svog izabranika Šimeta Šiklića Simona zbog fizičkog napada, pretnji ubistvom i višemesečnog zlostavljanja.

 

Tvrdi da je ona jedini krivac: Milica Dabović potražila stručnu pomoć

 

Pre nekoliko dana njihova rasprava eskalirala je u njegove udarce, a potom i hvatanje za vrat i davljenje, kako stoji u policijskom zapisniku. Ohrabrujući već mesecima žene da skupe smelost i prijave nasilje, Milica je, izgleda, zapravo hrabrila sebe da istupi i javno prizna šta joj se dešava. Nakon što je to učinila, rešila je da za magazin Story ispriča celu priču o svojoj naizgled idiličnoj vezi.

 

O ovome samo sada još govorim i više neću: Pre potpunog povlačenja iz medija Milica Dabović otkriva sve detalje svog odnosa sa Vukom (FOTO)

 

Govoreći o užasima koje je pretrpela i konstantnom strahu za sopstveni i život članova porodice, Dabovićeva u nekoliko navrata nije mogla da obuzda suze koje su joj se nekontrolisano slivale niz obraze. Dok je pominjala poniženja kao što su batine nasred ulice ili udarac u automobilu, njene svetle oči kao da su tražile razumevanje za dugo oklevanje da o svemu tome progovori. Ali kad je progovorila, više nije imala nameru išta da skriva.

 

Da li je ovo prvi put da ste bili žrtva nasilja?

 

- Nije, mlatio me je već mnogo puta.

 

Zašto niste otišli?

 

- To je veoma teško, jer ga se bojim. Pretio mi je da će ubiti i mene i moju familiju. Plašila sam se da odem u policiju, jer sam mislila da će me on onda ubiti sledećeg dana.

 

Koliko je trajalo zlostavljanje?

 

- Više od godinu dana. Jednom sam bila nokautirana, bukvalno. Ostala sam bez svesti.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva

 

Kako?

 

- Kako? Pitajte njega. Bilo mu je vrlo lako. Vraćali smo se iz Francuske, ja sam nešto zvocala – a rekla sam mu hiljadu puta: Nije bitno ako ti zvocam, zvocaj i ti meni, nije to razlog da me udariš – šakom me je razvalio, udarila sam u onaj prozor i onda me razbuđivao. Tako sam znala da me onesvestio.

 

Milica Dabović KONAČNO objasnila: Simona nisam ranije prijavila, jer...


Kada ste shvatili kakav je?

 

- Stvari su se preokrenule vrlo brzo pošto smo počeli da se zabavljamo. Otprilike posle dva meseca. I ja sam od tada pa do današnjeg dana verovala da će se on promeniti. Bila sam ludo zaljubljena u njega i mislila sam da je to ljubav za ceo život. Zato i shvatam zlostavljane žene, koliko je to uzelo maha i o kolikoj je traumi reč jer razumem njihov strah, pošto sam ga i ja imala svih ovih meseci. Na kraju, skupila sam snagu kad me je izblamirao pred svim ovim narodom, mada mi drugi kažu da nije obrukao mene nego sebe, i uradio ovo.

 

Kako ste se upoznali?

 

- Na Twitteru. Nešto sam ga odbila, malo porazgovarala s njim i onda, posle tri meseca, neko je ispod moje fotografije, kad sam slikala trbušnjake, napisao nešto u stilu: Uzor si deci, što se slikaš gola? Onda je on napisao nešto ružno toj osobi. Zahvalila sam mu što je stao u moju odbranu, ali rekla sam mu da svako ima pravo na svoje mišljenje i da ne radi to tako javno. On mi je odgovorio: Dok sam ja živ, više te niko neće dirati. To je rečenica koja mi je kasnije odzvanjala u glavi svaki put kad me je udario. Zaboravio je da uz to da me niko neće dirati doda da samo on hoće.

 

foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva

 

Kako niste već na početku procenili o kakvom je čoveku reč?

 

- Bio je divan. Bio je u Beogradu sa mnom posle onog Evropskog prvenstva, to je bilo sedmo nebo. Zaljubila sam se, osvojile smo zlato, gostovala sam po televizijama. Tad je bio baš pažljiv, fokusiran na mene. Ali, kad smo otišli u Francusku, sve mu je smetalo. Na svaku moju poruku koja mu nije odgovarala znao je da me udari. Pred Novu godinu nokautirao me je jer mi je drugarica poslala poruku da dođem s njim u Metropol na doček.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva

 

Uzeo mi je telefon, pošto sam se dopisivala, prelistao je poruke i rekao kako je shvatio da me muškarac poziva na žurku. Ušao je da vidi sliku i tu je bila ta moja prijateljica sa dečkom i još nekim momcima. Naravno, on je video samo muškarce. Nisam se nadala, gledala sam svoje kučiće i samo me je nokautirao. Pala sam, počeo je da me grize po glavi, nosu. Vikala sam: Upomoć, a dok je policija prilazila, rekao mi je da će me ubiti ako im bilo šta kažem.

 

Kad se to desilo?

 

- Pa eto, to je bilo tri dana pred Novu godinu, na Karaburmi. Izbacila sam ga tad sa svim stvarima, zvao me je i molio da mu oprostim, ja sam ga preklinjala da me ostavi na miru, da mi ne prilazi. Molio me je dva dana i na kraju sam mu rekla: Hajde, dođi, volim te najviše na svetu, samo nemoj više da se ponovi. Ali uvek se ponovi. Govorili su mi: Ko te jednom udari, udaraće te zauvek. Prvi put nije nikad i poslednji.

 

Pokušavam da ne plačem, ali teško mi je: Milica Dabović se kroz suze obratila uživo na Instagramu

 

Zašto ste prelazili preko toga?

 

- Zato što me je posle molio da mu oprostim, mazio, pazio, govorio kako će se ubiti ako ga ostavim, a onda je pretio da će me ubiti ako ga ostavim, nađem drugog ili ga slažem, prevarim, stalno je pretio da će ubiti i mene i porodicu.

 

Šta je presudilo da sada ipak podignete tužbu?

 

- Ne znam ni sama. Nisam više mogla da trpim. Toliko me je bolelo to što sam ćutala o tome, a bilo je hrabrijih od mene, žena koje nisu situirane, nemaju novca, zavise od muža, a prijave nasilje. Ja sam imala novac, iako je on potrošio sve moje pare, očistio bankovne račune, uzeo moje kartice i ukrao sve što sam imala, čak i automobil mog oca. Stalno je tražio pare i obećavao da će srediti ovo ili ono...

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

 

foto: Luka Šarac

 

Zar on nema neki biznis?

 

- On govori da ima biznis, ali nema gaće na guzici. Dobro, možda sad zaradi pošto je stekao popularnost. Upropaštavao je mene jer sam poznata, stalno mi spočitavao da ne treba toliko da se eksponiram i pojavljujem u medijima.

 

Kako ste pristajali na taj osećaj nemoći toliko dugo?

 

- Borila sam se, stvarno sam pokušavala u svemu tome da pronađem nešto dobro. Oduvek sam takva. Ljudi me zato i vole. Imam i tetovažu: Kad je gotovo, za mene je tek počelo. Tako će biti i kad prođe ovaj dan – počeće novi za mene. Vodim se time i tako se borim. Život me nikad nije mazio.

 

Ipak, uz sve teške trenutke kroz koje ste inače u životu prolazili, ovde ste bili realno ugroženi?

 

- Istina. Pretio mi je, u meni je strah svih ovih meseci da ne ubije nekog mog. Zato sam i ćutala, ali više nisam mogla. Juče me je udario zbog Soraje. Hajde da je zbog nekog drugog...

 

Šta se tu tačno desilo?

 

- Ni meni to nije potpuno jasno. Izlazio je s njom konstantno, dolazio kući u 11 pre podne dok je bio kod mene. Lagao je kako su ga privodili... Izmišljao je i da je kod druga ili da je otišao na neki put, nikad nije govorio da je u diskoteci. Kad bih to pomenula, njemu je smetalo, zbog toga je vikao, vređao me, hvatao me za lice, čupao...


Sve je jedna velika laž: Milica Dabović POSLEDNJI PUT prokomentarisala incident

 

Pitao me je kako mogu da pričam takve stvari. S druge strane, davao je izjave da je Milica privlačna žena, ali i Soraja isto i da uopšte ne bi pao s konja na magarca, što sam ja jednom rekla. A prethodnih 15 meseci, pa sve do juče, govorio mi je grozne stvari o njoj, koje sad ne bih navodila.

 

Kakav je sad status slučaja?

 

- Tužilaštvo prikuplja dokaze. Izrečena mu je privremena mera zabrane prilaska, ne sme ni da zove ni da šalje poruke. Ako jednu poruku pošalje s bilo kog broja telefona, odmah ide u zatvor. Nije moglo drugačije. Ne bih ga se nikad oslobodila. Molila sam ga da me ostavi, da ide od mene. Govorila sam mu: Molim te kao Boga, idi, samo me ostavi na miru.

 

Imate li neku podršku u okolini?

 

- Ima je, naravno. Tu su moji prijatelji, a na društvenim mrežama obraćaju mi se devojke koje su zlostavljane i kažu kako se nadaju da će sada država obratiti malo više pažnje i stati na put nasilju.

 

Čemu vas je naučilo ovo iskustvo?

 

- Naučila sam da nasilje ne sme da se trpi jer ono ubija duh. Ali računam da će me ovo samo ojačati. Fokusirana sam na kamp, hoću da se posvetim deci.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

foto: Luka Šarac

 

Žao mi je što su ti mališani, kao i njihovi roditelji, sad morali da čuju da sam ja maltretirana i tučena. Već sam saznala da je neki otac negde prokomentarisao da svoje dete neće pustiti kod mene zbog ove situacije.

 

Zašto vam se, po vašem mišljenju, sve to desilo?

 

- Mi smo, žene, zaslepljene ljubavlju. Na početku mi je odgovaralo to što su se drugi udaljavali, niko nije smeo ni popreko da me pogleda. Sve je to bilo super. Ali kad je postao agresivan, to mi više nije prijalo. Školski drug iz detinjstva pošalje mi poruku, a on mi napravi haos zbog toga i onda me izudara. Bio je patološki posesivan, a vidim, izjavljuje da sam ja bila ljubomorna. I sve ono što je meni branio, on je radio. Sva sreća što inače ne volim da izlazim, ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je drukčije. Jednom me je izmlatio zato što sam htela da se pojavim na nekom medijskom događaju.


Kroz suze se prisetila SVIH STRAŠNIH DETALJA: Milica Dabović objasnila šta se tačno dogodilo između nje i Simona (FOTO)

 

Kao, što se ja eksponiram? Napravio mi je cirkus od života. Bila sam predmet medijske pažnje zbog uspeha koje sam postizala, a sad kao žrtva nasilja. Kad me je tužilac pitao koliko puta me je udario i da li se to često dešavalo, prvo sam odgovorila da nije. Onda sam malo razmislila i rekla: Dobro, jednom u petnaest ili dvadeset dana. Pa se setim da od 27. decembra do 5. januara nije prošlo ni dve nedelje i kažem: Dobro, između deset i petnaest dana. Počnem da se smejem od očaja. Pitam se da li je to moguće. Stvarno sam bila u paklu. Valjda je to život. Možda se sa svim tim treba izboriti, život nas iskušava najviše što možemo da izdržimo.

 

Postoji li mogućnost da vam se ponovo dopadne neki muškarac koji deluje opasno?

 

- Nemoguće je proceniti nekog samo pogledom. Momak može da izgleda opasno, a da bude dobar. Znam takve ljude. Doduše, i Simon je delovao tako prvih nekoliko meseci. Svideo mi se kako izgleda i dopao mi se njegov glas, jer smo dugo razgovarali posle svake utakmice na Evropskom prvenstvu, bio je to paket moje sreće. Svaka devojka se nada da će je držati kao malo vode na dlanu.

 

Piše: Igor Karanov

makonda-tracker