živa legenda

Magnet za žene i u petoj deceniji: Životna priča Robija Vilijamsa, čoveka koji je konačno našao ono za čim je tragao

0
Kontroverzni umetnik koji je oborio mnoge rekorde u muzici, još od najranije mladosti susretao se sa raznim izazovima i problemima koje je pokušavao da reši narkoticima i skandalima, ali u ljubavnoj vezi sa suprugom koja mu je podarila dvoje divne dece, pronašao je emocije za kojima je tragao svih ovih godina
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako će trinaestog februara napuniti 43. godine, proslavljena pop ikona i glumac Robi Vilijams još važi za veoma privlačnog, seksepilnog i harizmatičnog zavodnika, za kojim lude žene širom sveta. Eliksir za svoju drugu mladost, mada je već zašao u petu deceniju, pevač pronalazi u porodici, supruzi Ajdi Fild (47), ćerkici Teodori Rouz (4) i sinu Čarltonu Valentajnu (2). Međutim, on ne osporava činjenicu da se rado podvrgava i estetskim intervencijama.

 

- U jednom periodu nisam mogao da pomeram čelo i to je bilo zastrašujuće. Sada sam se smirio i želim da ostanem mladolik – rekao je Robi objašnjavajući da je rezultatima botoksa neizmerno oduševljen, mada je u početku bio izuzetno skeptičan.

 

Robert Piter Vilijams rođen je 1974. godine u katoličkoj porodici u Tunstalu, predgrađu Stouk on Trenta u Engleskoj, od majke cvećarke Dženet Farel i oca, zabavljača Pitera Vilijamsa, poznatijeg pod pseudonimom Pit Konvej. S obzirom na to da su mu se roditelji razveli kada je imao samo dve godine, odrastao je sa majkom i sedam godina starijom sestrom Sali. Često se spekulisalo o njegovom lošem odnosu sa Dženet, međutim, na jednom od brojnih koncerata, obratio joj se veoma emotivno.

 

- Mama, ovo peva tvoj sin. Volim te – izjavio je tom prilikom Robi i na taj način ućutkao zlonamerne komentare. U ranom periodu odrastanja pokazivao je afinitete prema muzici i glumi učestvujući u školskim predstavama. Kao tinejdžer bio je veoma problematičan, bežao je iz škole, pušio i uživao u alkoholu. Rastao je u pravog buntovnika, da bi kasnije taj period svog života opevao u numeri The 80s. Sa samo šesnaest godina postao je najmlađi član novonastalog muškog benda Take That.

 

foto: Profimedia

Početak karijere

 

Želeći da svog nestašnog sina smiri i skloni sa problematičnih engleskih ulica, majka je Robija 1990. prijavila na konkurs za pevača muškog benda. Već sledeće godine nastala je grupa Take That u kojoj se mladi umetnik proslavio zajedno sa Gerijem Barlouom, Markom Ovenom, Hauardom Donaldom i Džejsonom Orandžom. Iako je vodeću ulogu u grupi imao tekstopisac Geri Barlou, pesme Could It Be Magic, I Found Heaven i Everything Changes, u kojima se Vilijams ostvario kao solista, dospele su na listu deset najslušanijih. Tokom njihove najveće popularnosti, isticao se kao glavni skandal majstor i privlačio je najviše medijske pažnje u odnosu na ostale kolege iz grupe. Nameravao je da uvede novitete u zvuk benda, smatrao je da bi kombinacija hip-hopa i repa bila dobra za dalji napredak benda. Međutim, nerazumevanje drugih članova koji su želeli da ostanu verni svojim baladama, osujetilo je Robijevu želju i dovelo do brojnih sukoba, nakon čega je postao zavisnik od alkohola i droge. Problem sa kokainom eskalirao je 1994. godine, kada se predozirao samo dan pred njihov nastup na evropskoj dodeli MTV nagrada. Nije dolazio na probe i preterivao je u narkoticima, što je za posledicu imalo to da je Take That 1995. na turneju po Americi krenuo bez svog petog člana. Robi je napustio bend i započeo solo karijeru, a godinu dana nakon toga grupa je raspuštena.

 

foto: Profimedia

Najpriznatiji umetnik svih vremena

 

Mladom pevaču niko nije davao dobre prognoze, ali on je samostalno napravio mnogo veći uspeh nego dok je bio u grupi. Robi je 1996. godine prepevao Freedom, pesmu Džordža Majkla i tom numerom popeo se na drugo mesto pop-liste Ujedinjenog Kraljevstva. Iako njegov prvi solistički album Life Thru a Lens nije prošao najbolje, pesma Angels izdvojila se i doživela vrtoglavu popularnost. Vilijamsov prvenac zadržao se među top-deset na muzičkim listama čak 218 nedelja. Robi je jedini pevač koji je dobio po sedam Brit i Eho nagrada, a kao najveći muzičar devedesetih primljen je u Dvoranu slavnih britanske muzike. Ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda nakon što je za samo jedan dan prodao 1,6 miliona karata povodom Bliskosusretne turneje 2006. godine. Od pratećeg vokala u grupi Take That postao je najtiražniji samostalni muzički umetnik na svetu sa čak 70 miliona prodatih ploča. I pored svih tih velikih priznanja, kroz čitavu karijeru pratile su ga nesigurnost i melanholija. Dokaz za to jeste i njegov slom nakon što je publika negodovala na kontroverzni singl Party Like a Russian.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker