U susret novim pobedama

Bobi Marjanović: Porodica je moje utočište (FOTO)

0
Srpski košarkaš Boban Marjanović priveo je kraju jednu od najuspešnijih sezona u svojoj karijeri, postižući velike uspehe u elitnoj NBA ligi. U razgovoru za magazin Story sportista priznaje da mu je proširenje porodice obeležilo prethodni period...
foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Košarkaš Boban Marjanović (28) polovinom 2016. godine potpisivanjem ugovora ugovora za Detroit Pistonse inkasirao je 21 milion dolara i obezbedio nastavak karijere u NBA ligi. Takmičenje u košarkaškoj eliti zahteva mnogo odricanja i ustupaka, te je srpski sportista sa suprugom Milicom (28) i naslednicima Vukom (5) i Petrom sagradio dom u dalekoj Americi i otpočeo novi život na drugom kontinentu.

 

Šarmantni Zaječarac ubrzo je postao miljenik navijača, ali kako bi opravdao njihovu podršku na višečasovnim treninzima daje sto odsto snage. Ipak, uspeh i slava su samo jedna strana medalje. Da bi porodici obezbedio sigurnu budućnost i materijalnu nezavisnost, Boban je morao se odrekne mnogih ličnih zadovoljstava. Jedno od njih je i vreme koje bi posvetio samo njima, ali i brojna bitna intimna slavlja koja umesto u porodičnom domu provodi na parketu.

 

Ipak, veliku podršku mu pruža supruga Milica koja zajedno sa njim nosi deo bremena profesionalne karijere košarkaša. U razgovoru za magazin Story supružnici otkrivaju kako leče melanholiju za Srbijom, prednosti i mane života u Americi.

 

- Godinu koja je ostala za nama svakako je obeležiila proslava prvog rođendana mog sina Petra, to bih izdvojio kao najlepši deo, ali i veliki uspeh kada je karijera u pitanju, celokupna godina je bila fenomenalna – kaže Boban dodajući da se nada kako će i narednu godinu krunisati uspesima.
 

foto: Privatna Arhiva


Boban Bobi Marjanović: Rođenje drugog sina učvrstilo je našu ljubav

 

Ipak, trijumfe pod obručem nekada bi rado zamenio mirnom večeri u društvu najmilijih.


 - Došla mi je majka i sestra sa svojom decom i uživali smo u druženju i vremenu provedenom zajedno. Svaki slobodan trenutak posvećujem svojoj porodici – govori košarkaš na šta se nadovezuje njegova supruga:
- Praznike provodimo u porodičnoj atmosferi. Uživamo u druženju sa porodicom i prijateljima. Deci naročito prija zimska idila, sankanje i grudvanje.


Iako praznični duh prethodnih nedelja vlada širom sveta, Bobi objašnjava na koji način su on i njegova supruga uspeli da spoje sprsku I američku tradiciju te podjednako uživaju u najlepšem od obe.


-Trudimo se da očuvamo sve srpske tradicionalne običaje. Kad god možemo okupimo porodicu i prijatelje i uživamo sa njima kao da smo kod kuće. Svakako da mi nedostaju praznici u Srbiji, ali ipak ovde imam neke mogućnosti koje nemam kod nas, zato se trudimo da deo naše tradicije prenesemo i u Ameriku. Upoznali smo dosta Srba, družimo se sa njima, čak je pre nekoliko dana na jednoj od utakimica koju sam igrao bio veliki broj srpskih navijača, oko 300 njih. Puštalo se užičko kolo nakon pobede, uvek je lepo kada ste daleko da osetite taj duh Srbije – emotivno komentariše sportista prepuštajući supruzi reč kada je u pitanju animacija naslednika tokom praznika i dekoracije kuće, priređivanje poklona.

 

foto: Privatna Arhiva

 Marijanovići se ipak najviše raduju period koji tek predstoji kada slavljenička euforija prođe jer će kratak predah iskoristiti kako bi otputovali na osunčane Karibe ali i posetili Srbiju I uživali sa najmilijima.

 

 

 

makonda-tracker