detalji životnog puta

Sve o životu prve dame: Ko je zapravo Melanija Tramp?

0
Put prve dame Amerike od rodne Slovenije do Bele kuće bio je uzbudljiv poput filmske priče. Rođena je u malom mestu Sevnici u nekadašnjoj Jugoslaviji, a nakon preseljenja u Njujork krajem devedesetih godina prošlog veka, za nju je otpočela prava američka bajka koja i danas traje

 

foto: Profimedia


Čak i na dan izbora, mediji privrženi suparničkom taboru pokušali su da predstave Melaniju kao osobu koja je protiv Trampa, objavivši fotografiju na kojoj njen suprug gleda u kabinu dok ona glasa. Štampa je tokom dana nagoveštavala kako je to znak da Melanija nije glasala za novog predsednika Amerike. Ipak, na kraju se ispostavilo da ni to nije bilo dovoljno da se sruši Tramp.


Tokom retkih govora, Melanija je isticala da će njeno zaduženje kao prve dame Amerike biti rad na tome da se skrene pažnja na dobrotu ljudi, uništavanje predrasuda, kao i smanjenje uvreda iznetih u javnost. Na pitanje koju naviku bi najpre promenila kod Donalda, Melanija je bez dvoumljenja rekla: Tvitovanje. Bivša manekenka otkrila je da se ne libi da svom suprugu daje savete, pa čak i ako se oni ne slažu s njegovom politikom.


- Uvek mu kažem svoje mišljenje o političkim temama. Ne slažem se sa svime što on zastupa, ali to je normalno. Stojim čvrsto na zemlji i imam svoje mišljenje. Mislim da je to veoma važno za svaku vezu – rekla je za CNN Melanija koja tečno govori engleski, italijanski, francuski, srpski, nemački i slovenački jezik. To može samo da joj pomogne tokom godina koje će provesti u Beloj kući. Od 45. prvih dama Amerike, ona će biti prva koja dolazi iz Jugoslavije i druga koja nije rođena u toj zemlji. Kada ne prati svog supruga na brojnim događajima, bavi se dobrotvornim radom, a posebno je aktivna oko fondacije za istraživanje raka dojke.


- Obećala sam da ću uz Donalda učiniti SAD boljim mestom za život. Pokazaću vrednosti kojima se godinama vodim – rekla je Melanija Tramp koja je pre nekoliko meseci izjavila:


- Biću veoma tradicionalna prva dama. Moji uzori su Beti Ford i Džeki Kenedi.

makonda-tracker