detalji životnog puta

Sve o životu prve dame: Ko je zapravo Melanija Tramp?

0
Put prve dame Amerike od rodne Slovenije do Bele kuće bio je uzbudljiv poput filmske priče. Rođena je u malom mestu Sevnici u nekadašnjoj Jugoslaviji, a nakon preseljenja u Njujork krajem devedesetih godina prošlog veka, za nju je otpočela prava američka bajka koja i danas traje

 

foto: Profimedia


- Od početka kampanje na internet postavljaju moje fotografije na kojima sam naga. One su snimljene dok sam bila model i ponosna sam na njih. Veoma sam naporno radila, zašto bih se stidela – rekla je pre nekoliko meseci. Zatim su u javnost isplivale nove fotografije kada se pre nekoliko godina slikala potpuno gola u Trampovom privatnom avionu boing 727. Na sebi je imala samo dijamante na delikatnim mestima na telu, a u ruci – damski pištolj. Upravo ta fotografija poslužila je Trampovim protivnicima u predsedničkoj kampanji. S podsmehom su govorili: Upoznajte Melaniju Tramp, vašu buduću prvu damu. Najviše prašine podiglo se oko Donaldovih govora da su imigranti koji prelaze granicu bez papira u stvari kriminalci. S obzirom na to da je Melanija došla u SAD iz bivše Jugoslavije, svi su se pitali kakav je njen stav o ovom mišljenju njenog supruga.


- Ja ovde nikad nisam bila bez papira – odgovorila je Melanija u jednom intervju.


Ipak, najveći skandal izazvala je krajem jula ove godine kada je na jednoj konvenciji u Klivlendu održala govor u kojem se dva pasusa od oko 30 reči, skoro potpuno poklapaju s delovima govora supruge tadašnjeg predsednika SAD Mišel Obame. Melanija je, kako su preneli američki mediji, u nekoliko rečenica o lekcijama koje je naučila od svojih roditelja i njihovoj važnosti za njen odnos sa sopstvenom decom, od reči do reči citirala govor koji je Barakova supruga održala na konvenciji demokrata 2008. godine. Nakon što su mediji optužili Melaniju za plagijat, Trampov tim odbacio je kritike kao apsurdne, ali nakon dva dana istina je ipak izašla na videlo. Naime, oglasila se autorka govora Meredit Makajver koja je preuzela na sebe krivicu za plagiranje, ali podvukla je da je Melanija Tramp znala da su pojedini delovi uzeti iz ranijeg govora Mišel Obame.


- Mišel Obama uvek se dopadala Melaniji. U telefonskom razgovoru pročitala mi je neke delove iz Mišelinog obraćanja kao primere. Zapisala sam ih i kasnije ubacile neke od tih rečenica u nacrt koji je na kraju postao finalna verzija Melanijinog govora – objasnila je Makajverova.

 

Nastavak teksta pročitajte na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker