Sećanje na omiljeno televizijsko lice

Sve tajne iz života Milke Canić: Bolan kraj uz najbliže

0
Supervizorka kviza Slagalica Milka Canić osvojila je domaću publiku rečenicom Dobro veče, a nakon što je preminula, mnogi ističu da će ostati upamćena kao lektorka čija je edukativna misija ostavila značajan pečat u javnosti

 

 

- Kada dođu kod mene, moji unuci imaju neograničenu slobodu da rade šta god požele. S obzirom na to da je stan veoma prostran, uvek se igraju žmurke, a neretko im se i ja pridružim. Nisam tip osobe koji robuje stvarima, a pristalica sam toga da unuci uvek treba da se sećaju da im je u porodici kod bake bilo najlepše – govorila je tada Milka, a u intervjuu za emisiju Noć pada na Studenjak, Milka je otkrila deo svoj životne priče.


- Tokom studija udala sam se za Dragišu i dobila ćerku. Bilo je to na drugoj godini i sada volim da kažem da smo nas dve zajedno završile moj fakultet. Nisam želela da ostanem sa gimnazijskim obrazovanjem, pogotovo što je moj muž tada bio već inženjer – pričala je Milka i otkrila kako se našla u jezičkim vodama.


- Kao gimnazijalka počela sam da objavljujem pesme, priče, tekstove u listu Student. Pisala sam o tome kako žive studenti po domovima. Dogodilo se da sam krenula drugim putem i postala profesor. Tokom rada u školi bila sam stroga, ali pravedna.


U intervjuu za Story Milka je ranije otkrila da je u duši uvek bila mlada iako na televiziji nije delovala tako. Prisetila se i detinjstva kada je bila nestašna pa je pobegla od rođaka i sakrila se kod kanala Dunav–Tisa–Dunav. Tom prilikom istakla je da posle tih ranih, dečjih, više nije pravila nestašluke, kao i da nikada nije pila iako joj je prijao kafanski ambijent.


- Volim kafanu, muziku i društvo. Prija mi i da prijatelje posećujem po kućama, ali i da oni dolaze kod mene. Dopada mi se da švrljam gradom i gledam izloge. Izložbama i koncertima punim svoju dušu.

( Piše: Ksenija Konić Izvor: Story.rs )
makonda-tracker