Sećanje na omiljeno televizijsko lice

Sve tajne iz života Milke Canić: Bolan kraj uz najbliže

0
Supervizorka kviza Slagalica Milka Canić osvojila je domaću publiku rečenicom Dobro veče, a nakon što je preminula, mnogi ističu da će ostati upamćena kao lektorka čija je edukativna misija ostavila značajan pečat u javnosti
foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Lektorka i supervizorka najdugovečnijeg domaćeg kviza Slagalica, Milka Canić, preminula je 18. oktobra u Beogradu u 72. godini, posle duge i teške bolesti. Iako će je mnogi pamtiti po njenoj legendarnoj pozdravnoj rečenici: "Dobro veče", ona je svojim radom na Radio-televiziji Srbije, ali i u Vojnoj gimnaziji, ostavila neizbrisiv trag na brojne generacije.


Milka je svojevremeno otvorila vrata svog doma za magazin Story i otvoreno govorila o tome s koliko je pažnje sa suprugom opremala životni prostor, ali i kako je naučila da voli Vidikovac iako joj u prvi mah taj kraj nije odgovarao. Tada već pokojni suprug Dragiša, sin Tomislav i ćerka Katarina utkali su svoje emocije u svaki deo stana, a sa posebnom pažnjom Milka je isticala da joj najviše sreće, pored dece, donose knjige, ali i pogled na Avalski toranj na kom je svojevremeno uživala sa životnim saputnikom.

 

 -Kada sam se pre tri decenije doselila u ovaj stan, radila sam u Vojnoj gimnaziji i dobila sam ga od kolektiva. Moja porodica i ja nismo mnogo oklevali, već smo iskoristili priliku da se stambeno obezbedimo, a da sam mogla da biram, to ne bi bio Vidikovac jer je mnogo udaljen od centra grada. Ipak, s vremenom sam zavolela ovo naselje i uvidela sve prednosti življenja u njemu, tako da se danas odavde nigde ne bih selila – pričala je tada Milka koja je kao i svaka profesorka volela da sve bude pod konac, osim kada je njena ćerka Katarina dovodila unuke Aleksu i Vukašina, kojima je kod bake sve bilo dozvoljeno.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Piše: Ksenija Konić Izvor: Story.rs )
makonda-tracker