tužnih 30 godina

Ceo region je plakao uz njihove balade, ali na svoj prvi koncert nikada nisu stigli: Godišnjica nesreće u kojoj su poginuli članovi Crvene jabuke

0
Dva Dražena, Zlatko, Aljoša i Darko činili su orginalnu postavu popularne sarajevske grupe "Crvena jabuka", a pre 30 godina, bend je krenuo na svoju prvu turneju. Prvi grad u kome je trebalo da održe koncert bio je Mostar, ali ih je strašna saobraćajna nesreća koju su doživeli na putu iz Sarajeva sprečila u tome.

 

Zadobio je teške povrede glave. Neizvesna borba za život trajala je celu noć. Drugi povređeni, Zlatan Arslanagić bio je nešto bolje. Već ujutro se znalo da je van životne opasnosti.

Sledeći dan situacija oko Dražena Ričla je i dalje delikatna.

 

Odluka glasi: hitno ga prebaciti na VMA u Beograd. Brzo je pronađen helikopter u Sarajevu, ali vremenske prilike ne dopuštaju njegovo poletanje. Poslije nekoliko sati osiguran je avion koji Dražena prebacuje u Beograd.

Zlatan se, iznad svih očekivanja, brzo oporavljao pa je već u ponedjeljak, 22. septembra, pušten iz mostarske bolnice i lečenje nastavlja kod kuće. Kako smo saznali, 29. septembra, njegova situacija se, popravlja.

 

Dražen Para Ričl je i dalje na odeljenju intenzivne nege beogradske VMA. Nadamo se da će njegova mladost i volja za životom pobijediti... Pa, Crvena jabuka tek ima tako mnogo toga da nam kaže...

 

P. S. ­30. septembar: Prema podacima koje smo dobili od dežurnog lekara VMA, zdravstveno Dražena Ričla je veoma ozbiljno.

 

1. oktobar: Dražen je preminuo. Nije se probudio nakon kome u kojoj je bio dve nedelje".

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker