nekad i sad

Alo, alo, ovde Noćni soko: Da li biste danas prepoznali uplašenog zavodnika Renea? (FOTO)

0
Jedan od omiljenih televizih junaka ne bi bio toliko urnebesan da ga nije igrao Gorden Kej, zar ne?
foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Kada se 1982. godine na ekranima pojavila serija "'Alo, 'alo", gledaoci širom sveta bili su oduševljeni prepoznatljivim britanskim humorom, harizmatičnim glumcima i njihovim otkačenim likovima, ali se jedan posebno izdvojio.

 

Naravno, reč je o Reneu Artoi, kafedžiji koji pokušava da balansira između svoje strastvene supruge koje ga više ne privlači i konobarica kojima se "zabavlja" u ostavi za metle. On je pokušavao i da se snađe sarađujući, s jedne strane, s francuskim borcima za slobodu i, s druge, Nemcima koje rat ne zanima koliko profit, ali i okupatorima kojima je bilo do ratovanja.

 

Šarmantan, večito napet i uplašen, Rene možda ne bi postao tako upečatljiv i voljen lik da ga maestralno nije odigrao britanski pozorišni glumac Gorden Kej.

 

34 godine kasnije: Zavodljivu Helgu iz serije Alo Alo danas sigurno ne biste prepoznali

 

Glumac koji je u aprilu napunio 75 godina poslednji put se našao na malim ekranima 2004. godine, u seriji "Revolver", ali je od završetka serije "'Alo, 'alo" njegova karijera bila prilično tiha i spora.

 

Ipak, Gordenova karijera nije prošla bez kontroverzi. On je u svojoj autobiografiji "Rene i ja: Nešto kao autobiografija" priznao da ga privlači isti pol, a nakon što je doživeo saobraćaju nesreću novinar lista Sunday Sport ga je bez dopuštenja fotografisao u bolničkoj sobi, što je dovelo do tužbe o kojoj je brujala cela Velika Britanije.

 

makonda-tracker