njegovi hitovi i dalje žive

NERAZJAŠNJENA SMRT JEDNOG OD NAJVOLJENIJIH: Rođa Raičević je bio na vrhuncu slave, a onda ga je zadesila tragična sudbina

1

Za decembar 2001. godine zakazao je solistički koncert i izložbu slika, ali je 7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu od, kako je zvanično objavljeno, prekomerne doze droge.

foto: Youtube Printscreen

U zvaničnom obdukcionom nalazu stoji da je analizom utvrđeno da je u organizmu imao veliku koncentraciju kokaina, te da je to uzrok smrti.

 

Sa druge strane, predoziranje kokainom je veoma retka pojava i manifestuje se prestankom rada srca ili gušenjem, što u nalazima nigde nije navedeno.

 

U vreme kada je pronađen mrtav, spekulisalo se da je HIV pozitivan, ali su to njegovi najbliži to demantovali. Druga verzija je bila ta da su Rođu ubili dileri, jer pevač nije želeo da nastupi na mestu na kom su oni želeli.

 

Pevač koji je tragično završio, a baladama je raznežio ceo Balkan

 

Njegovi prijatelji i kolegi bili su upoznati sa njegovom zavisnošću, ali ona nije bila toliko izražena da bi dovela do predoziranja.

 

Rođa je živeo povučeno, nije se ženio, imao je mnogo hitova i prijatelja među kolegama, koji su za njega imali samo reči hvale.

 

Ostaće upamćen po hitovima “A ja imam tebe”, “Dabogda ničija bila”, “Ne bih ja”, “Splavarska” i mnoge druge. 

 

Poslednji album objavio je 2001. godine za “City Records”, a pesma koja se izdvojila bila je “Dabogda”. 

makonda-tracker