njegovi hitovi i dalje žive

NERAZJAŠNJENA SMRT JEDNOG OD NAJVOLJENIJIH: Rođa Raičević je bio na vrhuncu slave, a onda ga je zadesila tragična sudbina

1

Za decembar 2001. godine zakazao je solistički koncert i izložbu slika, ali je 7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu od, kako je zvanično objavljeno, prekomerne doze droge.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Rodoljub Rođa Raičević rođen je 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori, a kao mlad nastupao je u raznim kafićima i restoranima u Budvi. Kada se preselio u Beograd, upisao je Muzičku akademiju, stigao do završne godine, ali nikada nije diplomirao.

Pevao je i svirao u elitnim prestoničkim restoranima, a 1993. godine počinje da sarađuje sa Draganom Brajovićem Brajom i objavljuje prvi album, sa kog se izdvojila pesma “Tako je suđeno”. Osvajao je brojne nagrade na muzičkim festivalima, a usledila je i saradnja sa Mirom Škorić.

 

Najveće tragedije na estradi: Ove su nas zvezde prerano napustile

 

Osim što je imao zavidnu pevačku karijeru, bavio se i komponovanjem, a malo ko zna da je tvorac mnogih hitova Ane Bekute, Indire Radić i Dragice Radosavljević Cakane. Rođa je napisao i pesmu “Tebi moja mazo”, koja je proslavila crnogorskog pevača Srđana M i koja je i danas veliki hit.

Raičević je pored muzike imao još jednu strast – slikanje, a planirao je da napravi i izložbu.

 

On je za decembar 2001. godine zakazao solistički koncert i izložbu slika, ali je 7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu u ulici 27. marta, danas Kraljice Marije, od kako je zvanično objavljeno, prekomerne doze droge.

 

I nakon 15 godina, neki detalji njegove smrti ostali su nerazjašnjeni.

 

Nastavak teksta i fotografija pogledajte na sledećoj strani. 

 

makonda-tracker