iskreno o mandi

Mira Banjac o dragom kolegi: Govorila sam mu, Mando uspori...

0
Na Živojinovićevom ispraćaju govorio je emotivno, ali delovao je izgubljeno, znojio se, tu sam ga poslednji put videla, ne znajući da je bolestan, navodi glumica
foto: Zorana Jeftić, Dragan Kadić
foto: Zorana Jeftić, Dragan Kadić





Brat Milorada Mandića Mande podelio dirljivu poruku: Budi mi dobar, najbolji moj, vidimo se...

Za mene je tužna uspomena kad je on na Batinoj sahrani govorio veoma emotivno, ali je, s druge strane, delovao potpuno izgubljeno. Znojio se, pa sam mu dodala stolicicu uz reči: „Ajde, Mando, malo se odmori“, a on mi odgovori: „Da, moram!“ Tu sam ga poslednji put videla, ali nisam znala da je bolestan. Bio je to sjajan čovek, divan i duhovit glumac, domaćin - priča Mira Banjac. 

I glumica Vesna Čipčić navodi da je Manda bio glumac koji se u potpunosti davao poslu. 

 Izgubili smo glumački dragulj. Manda je bio ljudina. Pamtiću ga po svim ulogama koje je odigrao, kao i po predanosti i ljubavi za posao koji je izabrao. Trag koji je ostavio je neizbrisiv i u ovom trenutku ne vidim nikog ko bi mogao to mesto da popuni - kaže ona. 

Glumac Svetislav Bule Goncić smatra da je Mandin odlazak velika tragedija.

- Manda je bio veliki umetnik, posle njega će ostati velika praznina. Uvek je s njim bila zabava, tako je, sećam se, bilo i tokom snimanja „Lepih sela“. Teško da ćemo se oporaviti od ovog gubitka - priča Goncić.

Kao dete bila je Mandin gost, a 25 godina kasnije pokušala da mu spase život: Pogledajte gostovanje Slobode Mićalović u emisiji "S one strane duge" (VIDEO) 

 

 

makonda-tracker