"Simbol nove Srbije"

Novak Đoković za strane medije: Ponosan sam što sam Srbin i što predstavljam Srbiju

1
U intervjuu koji je dao za francuski list "Figaro", najbolji teniser na svetu govorio je o tome koliko mu znači što ga mnogi smatraju simbolom naše zemlje.
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević
Kurir

Čast mi je i privilegija da predstavljam svoju zemlju gde god da budem – teniser može da bude primer deci u Srbiji, ali i bilo gde drugo. Moja zemlja prošla je kroz mnoge teškoće u poslednje tri decenije i zaista cenim tu ulogu koju sport omogućava, da se zemlja predstavlja na drugačiji način. Kroz sport mogu da pokažem karakter i snagu Srba, snagu koja nam je omogućila da prebrodimo teške periode rata i sankcija. Ponosan sam što sam Srbin i ponosan sam na to što me zemljaci vide kao uzora svojoj deci, trudim se da uvek imam to na umu jer to nosi i veliku odgovornost. Pokušavam da budem svestan da ono što radim na terenu i van njega ima uticaj“, rekao je Novak.

Ponosna na sina: Dijana Đoković otkrila šta Novaka čini šampionom

Oh, ne, ništa od toga, volim da provodim vreme u prirodi. Volim da gradim stvari od temelja, da isprobavam nove ideje i da postavljam neke temelje, nešto što će ostati iza mene... Nikada nisam bio 'jak' sa kompjuterima, tehnologijom, više volim da sam u realnom životu. Nema tajne moje hladnokrvnosti, to je rezultat dugog procesa sazrevanja i kao čoveka i kao igrača. To je došlo sa iskustvom igranja mečeva na visokom nivou – želja za pobedom i postizanjem ciljeva omogućuje mi da pronalazim nove motive i inspiraciju“, zaključio je najbolji sportista planete.

makonda-tracker