icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

rešena misterija

Tajna groba jedne legende: Konačno otkriveno gde počiva Vlastimir Đuza Stojiljković

Nešto manje od godinu dana nakon smrti barda jugoslovenskog glumišta, javnost i Đuzine kolege ne znaju gde mogu da zapale sveće i odnesu cveće...
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac
Novinari Kurira su skoro sat vremena tragali za njegovim spomenikom, do kog ima sigurno pola sata hoda na periferiji Novog groblja u Beogradu.

Vlastimir Đuza Stojiljković: Najteže je biti sam

Glumčeva supruga Dušanka Stojiljković odlučila je da urnu s njegovim pepelom položi u grobnicu sa ostacima svojih roditelja Živka i Vere Vranjanac.
 
foto: Damir Dervišagić
Po Đuzinoj smrti, njegov verni drug Vlasta Velisavljević (89) nije bio pozvan ni na njegovu kremaciju ni na polaganje urne, a slučajno je i sam saznao gde može da ode i poseti svog kolegu iz klase i prijatelja.

Vlastimir Đuza Stojiljković: Sećanje na umetnika koji je i ćutanjem mnogo rekao

Niko nije znao gde je sahranjen, ali saznalo se. Jedan električar iz Ateljea pratio je Dušanku kad mu je davala 40 dana.Sedeo je pred njenom kućom i čekao da ona krene na groblje. Sad znamo gde je i mogu da odem da mu upalim sveću", rekao je Vlasta.

Umetnik ne razume odluku kolegine supruge Dušanke da mu tokom poslednjih dana zabrani kontakt s kolegama.

Obilazio sam ga. Dušanka je zabranila svima da ga posećuju, ali meni nije mogla. Rekao sam onom upravniku: 'Nemojte da se šalite, ko meni može da zabrani da vidim Đuzu.' Kaže on da su se oni tako sporazumeli s familijom", ispričao je Vlasta.