Iza kulisa nove pobede

Novak i Jelena Đoković: Pripreme za prvi rođendan sina Stefana

0
Pošto je osvojio jubilarni, deseti grend slem, koji je zapečatio holivudskim poljupcem sa suprugom Jelenom, najuspešniji srpski sportista Novak Đoković došao je u Beograd gde je bio okružen najmilijima posvetiti detaljnom planiranju jednog od najvažnijeg slavl
Guliver, Clive Brunskill, Profimedia, Story press

Kao što i sami znate, prilično sam nervozan pred velike mečeve. Kada igram protiv jednog od najvećih rivala, uvek je velika tenzija na terenu, a ovog puta bila je još izraženija jer je meč zbog kiše odložen tri sata. Očekivanja su bila velika, jer je US Open jedan od najprestižnijih turnira. Ovo je za mene bio veliki izazov i izuzetno sam ponosan na to što smo moj tim i ja postigli. 

JOŠ SE NAVIKAVA NA BURMU

Još se navikavam na burmu. Moj sin ima već 11 meseci, baš pre nego što sam došao u ovu emisiju uživao sam igrajući se s njim. Mnogo mi znači kada Jelena i Stefan putuju sa mnom na turnire, jer mi pružaju ogromnu podršku i daju mi neophodan balans. Kada ostavim sportske torbe sa strane i prepustim se svetu u kome sam samo suprug i otac, to je potpuno drugačija i prelepa stvar.


USKORO DOSEŽE MAGIČNIH 100 MILIONA


- Izuzetno sam počastvovan zbog toga što sam se našao u ovoj poziciji. Hvala Njujork tajmsu –

TAJNA DOMINACIJE NA TERENU

Mnogi od nas imaju jutarnje rituale, a moj je da čim ustanem prvo popijem veliku čašu vode, ugrejanu na sobnoj temperaturi. Iznenadiće vas i druga stvar koju uradim posle toga – pojedem dve kašike meda. Svakog dana. Uzimam manuka med sa Novog Zelanda, ali dobri su i drugi tamni. Znam šta mislite sada: Ali, med je šećer! Da, jeste! Ali telu je neophodna fruktoza, a ona se nalazi u voću, nekom povrću i naročito u medu. Posle istezanja i laganih vežbi spreman sam za prvi obrok. Najčešće sebi napravim moćnu činiju doručka koja uglavnom sadrži musli bez glutena, orahe, lešnike, kikiriki, ulje od bundeve, iseckano voće, kašiku kokosovog ulja i mleko. Moj tipičan ručak je pasta bez glutena s povrćem. Paprike, svež paradajz, đumbir, brokoli, grašak, šargarepa… Kombinujem razne vrste povrća s pastom preko koje sipam maslinovo ulje i malo posolim. Tokom treninga uvek kod sebe imam dve boce energetskih pića, ali ne bilo kojih, već samo ona koja sadrže fruktozu. Nisu mnogo teška za stomak, a pomažu mi da se osvežim. Pre meča, kada želim da baš budem spreman i zagrejan, uzmem gel s malo kofeina. Tokom meča jedem sušeno voće ili sveže banane. Uvek gledam da uz sebe imam i dve kašike meda. Večeram kasno. Uvek je to proteinski obrok u vidu mesa ili ribe. To znači juneća, pileća šnicla ili losos. Najbitnije je da je organskog porekla. Što je hrana bliža prirodi, to je ishrana zdravija
Pratim šta rade naši sportisti. Kada sam u prilici, družimo se i bodrim ih. Svaka čast i fudbalerima i vaterpolistima i Ivani Španović. Navijam za košarkaše na Evrobasketu. Nadam se da ću otići da ih bodrim sada kad se vratim u Evropu. Oni znaju koliko su kvalitetni i da im želim sve najbolje. Šaljem im svu svoju energiju, snagu i podršku

POSETA SRPSKOJ PRESTONICI



Piše: Saša Tošić
makonda-tracker