Merima nova urednica PGP-a

0
Merima Njegomir imenovana je na mesto odgovornog urednika narodnih redakcija Muzičke produkcije i PGP RTS
foto: promo
foto: promo

Naša istaknuta estradna umetnica Merima Njegomir imenovana je na mesto odgovornog urednika narodnih redakcija Muzičke produkcije RTS i PGP RTS. Rukovodstvo RTS veruje da će pojačanje u vidu angažovanja takvog umetnika doprineti uspešnom očuvanju tradicije srpske narodne muzike, kvalitetu rada i daljem unapređenju i razvoju narodnih redakcija Muzičke produkcije i istog segmenta muzike u okviru PGP RTS. Merima Njegomir je dugododišnji saradnik i višedecenijski ekskluzivac ove kuće. Snimila je 24 albuma i više od stotinu trajnih snimaka izvornih pesama za Radio Beograd.

Merima Njegomir rođena je u Zemunu. Završila je srednju muzičku školu Kosta Manojlović, odsek solo pevanje u klasi profesorke Milice Popović. Diplomirala je na Višoj poslovnoj školi u Beogradu.

Godine 1977. pravi prve trajne snimke za Radio Beograd i prvi put nastupa na televiziji, nakon čega sledi i izdavanje prve ploče. Tokom bogate karijere učestvovala je na brojnim komercijalnim i humanitarnim koncertima i održavala solističke koncerte na Kolarcu i u Sava centru.

Dobitnik je estradne nagrade Srbije čime je stekla status estradnog umetnika, a kasnije i istaknutog umetnika Republike Srbije. Dobitnik je Zlatne značke kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Vukove nagrade 2005. godine. Vlasnik je više od 20 prvih nagrada na raznim domaćim festivalima. Merima je i majka četvoro dece.

Neke od najznačajnijih nagrada koje je osvojila su četiri puta Grand Prix festivala Mesam, Zlatna tamburica '98. Specijalna nagrada Radio Beograda za doprinos očuvanju tradicionalne narodne muzike

Nagrada Carica Teodora, Niš 2002. Zlatna tamburica za pesmu Magle, magle.

makonda-tracker