Godišnjica smrti Tošeta Proeskog

2
U saobraćajnoj nesreći pre dve godine preminuo je pevač anđeoskog glasa Toše Proeski, a u njegovom rodnom Kruševu je u petak održan pomen
foto: Pixsell
foto: Pixsell

Pevač koji je otišao u legendu pre tačno dve godine kada je nastradao u saobraćajnoj nesreći, Toše Proeski, i danas živi u srcima svojih obožavalaca. Tokom dana, u njegovom rodnom Kruševu porodica, prijatelji i obožavaoci ostavljali su cveće i palili sveće.

Ni dve godine nakon tragične pogibije legendarnog makedonskog pevača Tošeta Proeskog, njegovi fanovi širom Balkana, ali i u drugim zemljama, ne zaboravljaju ovog muzičara anđeoskog glasa čije note su ih godinama veselile. Posebno tužan period u godini za milione ljudi koji su cenili njegov rad i dalje uživaju u njegovoj muzici, jeste jesen i mesec oktobar kada je balkanski slavuj na autoputu Zagreb – Lipovac izgubio svoj mladi život.

Memorijalni koncert trebalo je da bude održan ove kao i prošle godine, ali je upravni odbor pomenute humanitarne fondacije čiji osnivači su i roditelji prerano preminulog muzičara, Dominika i Nikola Proeski, odlučili da se ubuduće koncerti u njegovu čast održavaju svake godine 25. januara, na dan Tošetovog rođendana.

- Za nas u Fondaciji, članove Tošetove porodice i verujemo sve obožavatelje kojima je on u srcu, 25. januar je zapravo datum koji bi trebalo da se slavi i koji bi trebalo da bude ispunjen muzikom i ljubavlju. Na poslednjem sastanku odbora postignut je jednoglasni zaključak da ćemo na Tošetov rođendan organizovati tradicionalne koncerte - piše u saopštenju koje je potpisao izvršni direktor Fondacije Andrej Nikolovski.

Ksenija Konić

makonda-tracker