Novak Đoković učio Kineze da psuju

4
Četvrti teniser sveta Novak Đoković nedavno je na svom zvaničnom sajtu opisao utiske sa turnira u Pekingu, gde je slobodno vreme iskoristio da nauči nekoliko kineskih reči, ali i da domaćine uputi u bogatstvo srpskog jezika
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Naš slavni teniser Novak Đoković prošlog vikenda trijumfovao je na takmičinju u Pekingu, a na svom zvaničnom sajtu osvrnuo se na domaćine turnira i svoj boravak u Kini.

- Ulice su im čiste, građevine sređene, prostorije uredne. Služe za primer, ali... Uvek postoji ali! Mentalitet se dosta razlikuje od evropskog, a posebno srpskog i verovatno ne bih mogao sebe da vidim u takvoj sredini! Nema zezancije i zabave kao što je na brdovitom Balkanu. Ipak, naša misija nije bila samo da ostvarimo što bolji rezultat na terenu, već da naučimo braću Kineze par reči na srpskom jeziku, kao što su oni i nas opremili sa par njihovih ding dong reči! Bez uvrede, naravno, ali moram biti iskren kako nam zvuči. Siguran sam da smo i mi njima jako komični kada progovorimo u stilu: Ma bre ajde, jaoooo više, j..o te, rakija, Plazma, kajmak, opanci, itd. U svakom slučaju, naglasi se Bre! Detaljno ne želim da otkrijem koje su to reči bile u pitanju na oba jezika, ali siguran sam da možete da pretpostavite! Eto, mi ako nemamo baš puno izbora da se zabavimo, uvek nađemo način. Toliko smo riže pojeli, da su nam oči postale kose, i na sve strane vičemo reči na njihovom jeziku koje su nas naučili. Pristojne reči, naravno. Imamo ih dosta na lageru!

makonda-tracker