Tatjana i Nenad Krstić: Kada bajka postane stvarnost…

0
Šestogodišnju romantičnu vezu košarkaš Nenad Krstić i njegova izabranica Tatjana Jelačić 12. jula krunisali su najpre pred Bogom u crkvi Svetog Marka, a potom i na raskošnoj proslavi u Hotelu Hajat
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Košarkaški reprezentativac i igrač NBA tima Oklahoma, Nenad Krstić i njegova dugogodišnja devojka Tatjana Jelačić u nedelju 12. jula zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav, sklopivši u istom danu crkveni i građanski brak. Dvadesetšestogodišnji sportista i njegova godinu dana mlađa izabranica svoju ljubav započeli su pre više od šest godina, a mladalačka nezrelost im tada nije zasmetala da shvate da su pronašli svoje idealne polovine. Posle pet godina zajedničkog života tokom kojeg je Nenad postao jedan od naših najboljih košarkaša, a Tatjana uspešno diplomirala molekularnu biologiju, zaljubljeni par je u leto prošle godine svoju vezu ozvaničio romantičnom veridbom ispred hotela Leopold u Novom Sadu, što je bila najlepša uvertira za ovogodišnje venčanje.

Iako je Nenad iz Kraljeva a njegova lepša polovina rođena Novosađanka, mladenci su odlučili da svoje bračne zavete izgovore u u crkvi Svetog Marka u Beogradu, a potom i u Hotelu Hajat gde su upriličili glamurozno veselje. U pratnji brojnih prijatelja i rodbine, Nenad i Tanja su se u luksuznom automobilu BMW u bordo boji, ukrašenom predivnim aranžmanom od belih ruža u obliku srca, dovezli do platoa ispred crkve, gde su ih sačekali trubači. Uz tradicionalne srpske pesme svatovi su se veselili gotovo pola sata, a u igri su prednjačili upravo mladenci koji su blistali od sreće.

Zanosna nevesta je za svoj najlepši dan odabrala romantičnu venčanicu poznatog španskog brenda Pronovias sa dugačkim velom od tila i čipke, dok se dvesta dvanaest centimetara visoki mladoženja odlučio za elegantno odelo u bež boji. Specijalno urađeni bidermajer od svežih svetloroze ruža, čiji su pupoljci bili ukrašeni staklenim perlicama, sjajno je pristajao košarkaševoj životnoj saputnici.

Mladenci su pred oltar stali tek u 16 časova posle podne jer su Nenadovi svatovi, po starom srpskom običaju, najpre otišli po mladu u njen devojački dom u Novom Sadu, odakle je kolona od petnaestak automobila u slavljeničkoj atmosferi krenula ka Beogradu.

- Želeli smo da ispoštujemo tradiciju, pa smo to nedeljno jutro proveli u Novom Sadu, gde smo po protokolu obavili kupovinu mlade i krenuli ka Beogradu. Ne postoji poseban razlog zbog kog smo odabrali da se venčamo u crkvi Svetog Marka, osim što smo se oboje složili da je to jedan od najlepših hramova u Beogradu, a pošto smo građansko venčanje i svadbeno veselje organizovali u Hajatu, dodatni razlog bio je i jednostavan put od crkve do hotela. S obzirom na to da sam ja rođen u Kraljevu, moja lična želja bila je da se venčamo u manastiru Žiča, ali shvatili smo da bismo na taj način previše zakomplikovali svoj najlepši dan - priča presrećni mladoženja. Božanstveni crkveni obred svete tajne braka vodio je otac Jovan Blagojević, a za svedoke stupanja u brak pred Bogom, kao i kasnije pred matičarem, Tatjana i Nenad izabrali su svoje dugogodišnje prijatelje Miroslava Andonova i Oliveru Milić. Budući da je crnokosa Tatjana jedinica, kumine sestre Sara i Srna sve vreme su nosile nevestin nekoliko metara dugačak veo. Kada su izgovorili sudbonosno da sveštenik Jovan im je poželeo večnu ljubav, slogu i brojno potomstvo, a među prvima koji su požurili da im čestitaju bili su Nenadovi roditelji Zvonko i Vesna, kao i sestra Katarina i Tatjanina mama Slavica.

- Sam čin crkvenog venčanja doneo mi je divan osećaj i nas dvoje smo ushićeno slušali sve što je sveštenik govorio. Bili smo uzbuđeni i po izlasku iz crkve jer smo se, zbog činjenice da smo pred Bogom ozvaničili svoju vezu, osećali božanstveno. Zaista smo bili presrećni zbog toga što je sve ispalo baš onako kako smo planirali - sa osmehom prepričava košarkaš.

Gosti su se nakon crkvene ceremonije zaputili ka Hotelu Hajat kako bi uživali u velikoj proslavi Tatjanine i Nenadove ljubavi, koju su u Kristalnoj dvorani krunisali građanskim brakom. U prisustvu dvesta zvanica koji su ih pozdravili  gromoglasnim aplauzom,  košarkaš i njegova draga stazom posutom laticama crvenih ruža došli su do bine gde ih je sačekala matičarka Nataša Milić.   

- Još dok smo bili u vezi, maštali smo o našem venčanju i još tada se dogovorili da ćemo napraviti proslavu ljubavi u Hajatu. Organizatori našeg venčanja, inače zaposleni u tom hotelu, sve detalje su divno osmislili, pa nismo imali razloga da se opterećujemo - objašnjava Nenad.

Nakon što su razmenili bračne zavete, tek venčani par je uz taktove čuvene balade Princeza, koju su svojevremeno snimili Slađana Milošević i Dado Topić, odigrali svoj prvi bračni ples ispunjeni nadom da će zauvek ostati zajedno.

- Pošto smo prethodno u crkvi izgovorili sudbonosno da, na građanskom venčanju nismo imali tremu i osećao sam se mnogo spremnije i jedva čekao da počne muzika i pravo slavlje. Iako sam potpuni antitalenat za igru, želeli smo da odigramo prvi bračni ples, jer nam je to bilo najromantičnije na svim svadbama na kojima smo bili. Pesmu uz koju smo zaplesali izabrala je moja supruga pošto joj je veoma draga, a i uvek nas asocira na neke naše intimne zajedničke trenutke provedene u Americi - iskren je Nenad koji je među prvima zaigrao uz numere benda Marka Žujovića.

Iznenađenje večeri bile su mlade Zvezde Granda Radmila Manojlović i Bane Mojićević koji su napravili odličnu atmosferu, a gosti su se uz hitove narodne muzike veselili do sitnih sati. Budući da su već šest godina zajedno, supružnici ne misle kako će brak u njihovom odnosu doneti krupne promene, pa sada jedino priželjkuju da što pre otputuju na svadbeno putovanje i posvete se jedno drugom.

- Sumirali smo utiske posle svadbe i veoma smo srećni, a iako imam svakodnevne treninge pronalazim vremena da uživam u razmišljanju o tom predivnom danu. S obzirom na to da ću imati obaveze u reprezentaciji sve do septembra kada moram da se vratim u Ameriku, na medeni mesec ćemo otići tek sledeće godine. Želeli bismo i da u skorije vreme postanemo roditelji, ali takve stvari ne mogu se planirati - završava Nenad kojem je brak ulepšao svakodnevicu.  

Aleksandra Dimitrijević, Danka Grubačić

makonda-tracker