Ljiljana Stjepanović dobitnica Nušićeve nagrade

1
Ljiljana Stjepanović dobila je nagradu za životno delo koja se glumcu komičaru dodeljuje na festivalu Nušićevi dani u Smederevu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Prvakinja Pozorišta na Terazijama, Ljiljana Stjepanović, ovogodišnja je dobitnica nagrade koju organizatori smederevske teatarske manifestacije Nušićevi dani dodeljuju komičaru za životno delo.

- Ljiljana Stjepanović ostvarila je venac svojevrsnih i dragocenih uloga, umela je, takođe, iz predstave u predstavu da postigne uzajamno, ukršteno sadejstvo sa gledaocima i slušaocima, pošto je njen pevački kultivisani glas rečito plamsao u gotovo svim njenim ulogama - piše u obrazloženju tročlanog žirija.

Ljiljana Stjepanović je izjavila da je počastvovana nagradom koja nosi ime velikog komediografa:

- Ovo priznanje mi mnogo znači jer sam za 33 godine koliko se bavim komedijom odigrala najviše uloga koje je upravo Nušić napisao. Velika je čast biti u društvu Miodraga Petrovića Čkalje i ostalih velikana scene koji su pre mene zaslužili ovu nagradu – rekla je Ljiljana Stjepanović.

Zvanični program ovogodišnjih Nušićevih dana počinje desetog aprila predstavom Svet u izvođenju ansambla Kruševačkog pozorišta.

makonda-tracker