Srušene ljubavi zbog Sulejmana

0
Junakinjama turske serije Sulejman Veličanstveni Nur Fetahoglu i Selmi Ergeč slava je donela uspeh i novac, ali i nesrećne veze, dok glavna zvezda Merijem Uzerli uz mnogo muke, stalne svađe i trzavice uspeva da sačuva svoj emotivni život
Foto: Arhiv RTL
Foto: Arhiv RTL

Zakulisne radnje, tajne i kako opstati na dvoru Sulejmana Veličanstvenog najbolje znaju sultanije Hurem, Hatidže i Mahidevran, koje u popularnoj turskoj seriji igraju Merjem Uzerli (29), Selma Ergeč (34) i Nur Fetahoglu (32). Zajedno su postale međunarodne zvezde jer su im uloge u seriji koja se bavi uzbudljivim periodom u istoriji Osmanskog carstva donele horde obožavalaca, poslovni uspeh, ali i nesreću ili bar turbulencije u ljubavnim vezama koje su od tada pod lupom javnosti.

Premda su se u seriji Hatidže i Mahidevran udružile u spletkarenju i borbi protiv lepe i uvek snalažljive Hurem, kada je reč o Selmi, Nur i Merjem, one se poslednjih meseci sve češće mogu videti kako se zajedno zabavljaju tokom noćnih izlazaka ili kako u dugim razgovorima uz kafu provode vreme u istanbulskim kafićima. Dok Nur i Selma leče svoja slomljena srca, jer je jedna okončala brak a druga vezu, Merjem se poslednjih meseci suočava sa najvećim pritiskom javnosti i spekulacijama kako joj je verenik Džan Ates neveran.
Kada je u aprilu 2011. okončan njen trogodišnji brak, Nur Fetahoglu zauvek je rekla zbogom bivšem suprugu, brokeru Muratu Ajsanu, čije je prezime nosila kada se proslavila.

- S Muratom sam ostala u korektnim odnosima, od njega sam tražila samo da zadržim njegovo prezime. Proslavila sam se kao Nur Asjan i mislila sam da ću promenom imena izgubiti deo svog identiteta. Koleginice su me uverile da to neće uticati na moju karijeru. I imale su pravo - rekla je Nur.
U službenim dokumentima kao razlog razvoda navela je nepremostive razlike u karakterima, ali neki portali preneli su kako je nepremostiva bila Muratova povezanost sa njegovom prvom suprugom Beldom Tolgaj. Ona je, navodno, izuzetno nezadovoljna svojim izgledom pa je tokom godina postala zavisna od estetskih operacija koje je finansirala alimentacijom koju joj je plaćao Murat. S vremenom je od bivšeg supruga počela zahtevati sve više novca koji joj je on i uplaćivao, što je izazvalo velike probleme s Nur koji su rezultirali razvodom. Uz probleme sa Beldom, koju je Murat navodno varao s Nur, turski mediji navode kako je braku ipak presudila njena afera s glumcem Necatijem Sasmazom. Nakon njenog razvoda bili su zajedno, ali dvadesetak dana nakon što su raskinuli, Necati se oženio sa Nagehan Kasikči s kojom čeka prvo dete. Nur je to saznala preko internet portala, a na setu su je tešile prijateljice, ali i kolega Serkan Altunorak.

Kao i u slučaju koleginice Nur, nesrećno je završila i ljubavna priča šarmantne brinete Selme Ergeč i glumca Okana Jalabika (34) koji u seriji Sulejman Veličanstveni briljantno igra velikog vezira Ibrahima pašu. Zaljubili su se na snimanju serije, ali su svoju vezu od medija držali u tajnosti sve do kraja druge sezone, kada su oduševili brojne obožavaoce. Ipak, i oni su ubrzo prekinuli jer je Selmi smetalo to što Okan često do kasno u noć ostaje u istanbulskim klubovima gde je neretko uživao u društvu lepih žena.

Iako se nedavno spekuisalo da je podrška koleginica bila najpotrebnija Merjem Uzerli, za koju se pisalo da je prošlog meseca raskinula veridbu sa biznismenom i predsednikom najveće turske brokerske kuće Džanom Atesom (46), izgleda da njoj rame za plakanje nije potrebno. Jer, spekulacije o krahu njihove jednogodišnje ljubavi, nakon što je Merjem, navodno, zatekla verenika kako uživa sa zanosnom, nepoznatom plavušom u jednom restoranu u Istanbulu, nisu se ispostavile kao tačne. Naime, paparaci su na aerodromu fotografisali popularni par po njihovom povratku iz Londona, gde su putovali za Dan zaljubljenih. Zaljubljeni golupčići iznajmili su i kuću na Leventu u Istanbulu I, kako prenose turski mediji, najavili svadbeno veselje za jun.
Lepa glumica i preduzetnik koji važi za jednog od najpoželjnijih turskih neženja zajedno su od prošlog proleća, a ona je čak sa svojom porodicom upoznala i njegovog sina iz prvog braka Jigita, koji joj je veoma prirastao za srce. Iako važi za trenutno najveću zvezdu u Turskoj, pa i šire, zbog čega je stekla armiju fanova, ali i paparace koji su joj konstantno za vratom, Merjem za sada uspeva da odoli pritisku javnosti koja želi da sazna svaki detalj iz njenog privatnog života. S druge strane, Džan joj kao pravi džentlmen pruža veliku podršku i razumevanje za sve njene poslovne obaveze zbog snimanje nove sezone serije koja je promenila život crvenokose glumice.

Da li će njihova ljubav odoleti svim poteškoćama, ostaje da se vidi, ali sigurno je kako će Merjem, ukoliko joj to zatreba, imati iskrene drugarice i rame za plakanje u Selmi Ergeč i Nur Fetahoglu koje su na svojoj koži najbolje iskusile šta znači kada se sukobe ljubav i slava, a srce ostane ranjeno.

Maja Šitum
Priredila: Jelena Kulović

makonda-tracker