Pismo Ljube Bandovića povodom ukidanja emisije Ivon Jafali

9
Pročitajte pismo glumca Ljubomira Bandovića upućeno redakciji Studija B, povodom ukidanja emisije Još uvek budni sa Ivon.
Ljubomir Bandović, Ivon Jafali, foto: Vladimir Šporčić
Ljubomir Bandović, Ivon Jafali, foto: Vladimir Šporčić

Nakon četiri i po sezone emitovanja, kultna emisija Još uvek budni sa Ivon, skinuta je sa programa televizije Studio B bez ikakvih najava, a tim povodom reagovao je i poznati glumac u svom pismu:

- Poštovana redakcijo, poštovani uredniče, poštovani direktore

obraćam vam se povodom vesti da je ukinuta emisija Još uvek budni sa Ivon. 

Naime, kao zaposlen u kulturi i umetnosti (da izvinite na izrazu) ja ne mogu da vam ne postavim nekoliko pitanja, od kojih je većina retoričke prir...ode. Nemam običaj da se oglašavam ovim ili bilo kojim zvaničnim putem, ali mislim da je u najavi velika greška koja će izrasti u veliki problem. Poslednje svetlo koje titra u mraku je dragoceno, gospodo! Ne bih da vam oduzimam više vremena, pa ću preći na olakšavanje duše moje napaćene umetničke...

1. Možete li iskreno, ali kao nikada do sada, da nabrojite razloge ukidanja pomenute omiljene, a da nisu novci?

2. Možete li da nabrojite još neku, makar sličnu (ŽIVU) emisiju na bilo kojoj televiziji?

3. Možete li da navedete kulturni događaj u gradu (pa i šire) koji je Ivon kao autor previdela, potcenila, zapostavila?



4. Možete li da navedete bilo koju granu umetnosti o kojoj Ivon ne može da razgovara sa gostima, ili bar gosta da se požalio na... nešto?

5. Spavate li u ta doba?

6. Možete li, molim vas, da se stavite u moju i kožu većine mojih kolega, kojima je u opisu radnog mesta da gostuju po televizijama, i da makar na trenutak zamislite zadovoljstvo koje osećamo kada domaćin zna o čemu priča i šta pita?

7. Volite li umetnost?

8. Pa zar nismo svi pozvani da pomeramo, ili bar održavamo dostignuti kvalitet, nismo li pozvani da negujemo jedinstvene ljude i pojave?

9. S kim sada čovek da bude budan u to vreme , na brdovitom Balkanu, kada na drugim talasima uglavnom liju reke realističke krvi silikonskim dolinama?

10. Ko je ugasio svetlo?

Srdačno vaš,

iskreno zabrinut,

i krajnje dobronameran 

Ljubomir Bandović

makonda-tracker