Momčilo Otašević: Nemam devojku jer previše tražim

5
Glumac Momčilo Otašević nedavno je raskinuo dvogodišnju vezu sa koleginicom Tijanom Bjelicom i za izbor sledeće devojke sebi postavio nove kriterijume. Kaže da je možda upravo zbog toga trenutno sam…
Momčilo Otašević
Momčilo Otašević

 

Ulogom u seriji Budva na pjenu od mora glumac Momčilo Otašević (22) stekao je popularnost, a i status crnogorskog Romea. Nakon što je nedavno okončao višegodišnju romansu, mladi umetnik postao je potajna želja mnogih pripadnica nežnijeg pola, ali on se trenutno posvetio samo poslu. Ipak, pre tri godine, jedan od najperspektivnijih mladih glumaca današnjice bio je na korak do odluke da se odrekne ljubavi prema umetnosti i nakon završene srednje škole svoj život nastavi u Italiji.

- Oduvek sam želeo da se bavim glumom, ali sam po završetku srednje škole zapostavio taj svoj san. Odlučio sam da u Rimu upišem političke nauke, ali zbog nedovoljnog poznavanja italijanskog jezika, nisam položio prijemni ispit. Kada sam se vratio na Cetinje, u razgovoru sa roditeljima, Nadom i Duškom, razmišljao sam da li da studiram pravo u Crnoj Gori, fakultet koji sam uspeo da upišem, ili da se vratim u Rim, naučim jezik i sledeće godine izaberem šta ću da studiram. Roditelji su mi ispunili tu želju, a ja sam tokom života u Italiji odlučio da upišem arhitekturu, prošao sam prvi krug na prijemnom ispitu i u maju se vratio u Crnu Goru da se odmorim i spremim za drugi deo prijemnog - otkriva Momčilo za kog je sudbina imala neke drugačije planove.

- Dok sam bio u Crnoj Gori, sreo sam Anu Vučković, drugaricu iz srednje škole, s kojom sam godinama bio član dramske sekcije i ona me je uz podršku mojih roditelja nagovorila da polažem prijemni za glumu. Prošao sam prvi krug, a u avgustu položio drugi deo prijemnog ispita i za glumu i za arhitekturu. Tada sam morao da odlučim šta želim i sa ove distance mislim kako je to jedna od najlakših odluka koje sam doneo - upisao sam glumu - govori mladi umetnik, koji je odnedavno sam. Naime, Momčilo se nakon dve godine ljubavi rastao sa glumicom Tijanom Bjelicom (22) jer su vremenom među njima izbledele emocije.

- U jednom trenutku našoj ljubavi došao je kraj, ali ne mogu reći kako je ona ostavila mene, niti ja nju, već smo doneli zajedničku odluku da se raziđemo. Svako je krenuo svojim putem, pa nema razloga da posle svega negujemo prisan odnos. Inače, devojaka je bilo i pre, ali priznajem kako ih je sada mnogo više. (Smeh) Ljubav se u mom životu uvek dešavala spontano, neplanirano i bez nekih pravila. Na devojci uvek primetim osmeh i oči, ali nikada nisam imao neke specijalne kriterijume. Zbog posla kojim se bavim devojka sa kojom sam mora da ima strpljenja i bude tolerantna. Moj posao je takav da na sceni ili u kadru moram da se poljubim sa nekom koleginicom, razmenim nežnosti. Kao što muzičar ima violinu, meni je oruđe za rad moje telo. Očekujem tu vrstu razumevanja i tolerancije od svoje buduće devojke. Možda i previše očekujem pa zato nemam devojku iskren je Otašević koji ne krije kako je posebno zadovoljan kada je zaljubljen.

- Mnogi kažu da sam drugačiji kada sam zaljubljen. Moji ukućani tvrde kako čak i ne izgledam isto. Volim taj osećaj, daje mi polet i i vetar u leđa. Posebno su mi dragi prvi dani veze - tvrdi poznati Crnogorac koji s nestrpljenjem očekuje premijeru filma Led rediteljke Jelene Bajić-Jočić u kojem igra glavnu rolu.

- Danas se s osmehom na licu sećam snimanja. Nakon što sam dobio ulogu, boravio sam desetak dana u selu Donje Grbice pored Kragujevca u domaćinstvu porodice Smiljanić, kako bih mogao da odigram ulogu tipičnog srpskog seljaka. Učio sam i da radim seoske poslove, da žanjem, orem, jašem konja, bavim se stočarstvom... - kaže Momčilo.

Danilo Mašojević

makonda-tracker