Sandra i Andrej Meljničenko: Odloženo bračno slavlje

3
Proslava godišnjice braka najbogatije Srpkinje na svetu, bivše modelsice Sandre Meljničenko, i njenog supruga, milijardera Andreja, predviđena je za oktobar kada će ujedno na partyju koji će okupiti svetski džet-set predstaviti svoju naslednicu Taru Andrejevn
Sandra i Andrej Meljničenko, Foto: Guliver, Profimedia
Sandra i Andrej Meljničenko, Foto: Guliver, Profimedia

I sedam godina kasnije, romantična ceremonija udaje najbogatije Srpkinje na planeti, bivše modelsice Sandre Meljničenko (35), za ruskog milijardera Andreja (40), jedan je od najzanimljivijih džet-set događaja u poslednjoj deceniji. Sedmogodišnjica im se, međutim, navršila početkom septembra, ali glamurozne proslave još nije bilo. Daleko je ova istina od bilo kakvih spekulacija da je sedma godina braka donela krizu u odnos Melnichenkovih jer ovo nepisano pravilo bračnog života, kao ni mnoga druga, ne važi u njihovom slučaju. Bračni jubilej obeležili su na Sardiniji, u intimnom krugu najbližih prijatelja i članova dveju porodica koje su iznedrile jedan od najintrigantnijih svetskih poznatih parova. Zabava, međutim, ne prestaje na tom italijanskom ostrvu niti kraj leta na severnoj Zemljinoj polulopti donosi značajnije promene u načinu života supružnika. Ako se uzme u obzir informacija koju je dizajnerka Eva Cavalli, inače supruga kreatora Roberta Cavallija, otkrila poznanicima na upravo završenoj Nedelji mode u Milanu, Sandru i njenog supruga čeka veliko slavlje početkom narednog meseca.

-Brod je savršen za žurke a mi se uvek radujemo sledećoj – rekla je Sandra nedavno za američki Harper’s Bazaar otkrivši pri tom da se na prošlogodišnjoj, šestoj proslavi godišnjice braka dva puta presvlačila.

Prvo je nosila sirena haljinu marke Givenchy da bi je tokom partyja zamenila nešto otvorenijom haljinom tunižanskog kreatora Azzedinea Alaiae. Na prošlogodišnjoj proslavi godišnjice braka goste je zabavljao američki reper Snoop Dogg dok za ovogodišnji još uvek nije sastavljen finalni spisak zabavljača. Pošto im na odluku o vremenu i mestu slavlja ne utiču previše ni vremenski uslovi, Melnichenkovi se dvoume jedino da li će zabavu upriličiti na svom imanju na jugu Francuske ili na svom luksuznom brodu My A koji bi u tom slučaju bio usidren takođe na Azurnoj obali.

- Najviše volim kada smo sami na brodu, samo Vala, Andrej i ja – rekla je Sandra pre nego što je na svet donela malenu Taru koja će biti glavna zvezda nadolazeće proslave Meljničenkovih. Par će, međutim, sačekati formalni završetak Nedelje mode u Parizu jer većina njihovih prijatelja, a često i sama Sandra, posećuje ovu glamuroznu smotru.

Glavni povod zabave svakako je prestavljanje četvoromesečne naslednice emotivno-poslovne imperije Melnichenko – malene Tare Andrejevne Meljničenko, rođene 29. maja u porodilištu Lenval u Nici. Srpski mediji spekulišu i da će tada biti upriličeno i Tarino krštenje, što u porodičnom krugu slavnog para za sada demantuju. Pravi povod okupljanja je Sandrina i Andrejeva želja da svoju mezimicu prvi put pokažu bliskim prijateljima koji do sada nisu imali priliku da je vide. Ćerka bivše manekenke i jednog od najmoćnijih ljudi sveta fizički više podseća na tatu, iako je na prvim fotografijama koje je par uradio sa tada tronedeljnom bebom, Sandra uspela da svojom nežnošću u potpunosti prenese blaženi zaštitnički osećaj majčinstva na svoju mezimicu. U međuvremenu, devojčica je počela da gradi i prvi kontakt sa okolinom, u čemu Sandri dosta pomaže dragoceno iskustvo koje u odgajanju dece ima njena majka Vanja Nikolić. Sandrino imanje na Antibima dugo nije bilo utočište mezimici porodice, budući da je par s njom krstario širom Mediterana. Iz Francuske su se uputili u Španiju, gde su se najduže zadržali na Balearskim ostrvima, a iako je to po brojnim medijima najavljivano, nisu dolazili u Hrvatsku  i Crnu Goru. Umesto toga, usledio je odmor na Kapriju i Sardiniji gde je početkom septembra i upriličena intimna proslava bračnog jubileja koji je ovog puta prošao bez megalomanskih poklona koji su u njihovom uzajamnom odnosu postali svakodnevica. Ali, da njihov društveni život nimalo nije pao u drugi plan otkako im se rodila ćerka, pokazuje nedavni odlazak na zabavu upriličenu u Klubu milionera, takođe na Sardiniji, gde su čak i usklađenim stajlinzima demonstrirali da je u njihovom odnosu sve u najboljem redu. Sandra se, bez supruga, sa Sardinije gde se još nalazi njihov brod, uputila ove nedelje i na milansku Nedelju mode. Tamo joj je pažnju privukla linija njene prijateljice dizajnerke Eve Cavalli.

Moda je umetnost. Poseta reviji visoke mode daje čoveku uvid u ono što je novo u svetu mode. Modne revije utiru put svim važnim trendovima za novu sezonu – stoji u Sandrinoj izjavi na njenom zvaničnom sajtu na kojem povremeno ističe svoja, javnosti ne baš odstupna, interesovanja za umetnost. Postala je i kolekcionarka umetničkih dela, a svoje bogatstvo bi, kako kaže, najviše volela da ostavi muzejima. Putovanja su ujedno i najveća strast njenog supruga koji ne žali novca na stalno unapređivanje tehničkih sredstava kojima putuje pa se tako već neko vreme šuška da će trenutno svoju vazdušnu flotu pojačati i novim avionom. Najveći investitor u brojnim vodećim ruskim industrijskim kompanijama obožava ronjenje, ali i čitanje za šta mu ne manjka vremena, čak ni kada je postao otac devojčice koja, po ruskom običaju, srednje ime nosi po imenu svog muškog roditelja. Melnichenkovima, osim ćerkice, na putovanjima društvo stalno pravi i čistokrvni maltezer Vala koji je samo u prvoj godini života proputovao više od četrdeset zemalja. Vala je dobio ime po Svetom Valentinu, na čiji praznik ga je Sandra i dobila na poklon od muža. Maltezeri su, inače, stara rasa koja je omiljena kod bogataša. Potiču iz 600. godine pre nove ere i već dugo su miljenici u kraljevskim kućama. Posedovale su ih i škotska kraljica Meri, Elizabeta Prva, Kraljica Viktorija i Marija Antoaneta, a životi svih ovih istorijskih ličnosti deo su omiljenog štiva najpriznatije srpske džetseterke koja pored svog izabranika živi lični san ne ispuštajući iz naručja preslatku ćerkicu čijim rođenjem su svi Sandrini snovi dosanjani.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker