Zbog nje je prekršila pravilo kojeg se godinama pridržavala
Iako kraljica Elizabeta II nije bila poznata po velikoj strasti prema gastronomiji kao neki članovi svoje porodice, a posebno njen unuk, princ Vilijam i ona je imala svoje omiljene ukuse.
Prema rečima bivšeg kraljevskog kuvara Darena Mekgredija, koji je čak 11 godina pripremao doručke, ručkove i večere za majku kralja Čarlsa u Bakingemskoj palati, kraljica je najčešće birala tradicionalnu britansku i francusku kuhinju.
Međutim, jedna njena prehrambena navika svakako će zvučati blisko svima nama, Elizabeta je obožavala čokoladne poslastice.
U nedavnom videu na svom Jutjub kanalu, Mekgredi je otkrio da je jedan čokoladni desert toliko oduševio kraljicu da je zbog njega prekršila svoje pravilo.
Tokom putovanja u Australiju, bila je pozvana na svečanu večeru u Vladinu rezidenciju u Melburnu. Pre toga, domaćini su se raspitali kod njenog osoblja šta voli, a odgovor je bio jasan – kraljica obožava čokoladu.
– Kada se vratila – priseća se Daren, – donela je recept sa sobom. Poslužili su joj jelo pod nazivom čokoladna markiza i toliko joj se dopalo da je zatražila recept, a to nikada ranije nije radila.
Dodao je i da je želela da kraljevski kuvari uvrste desert na zvanični meni, kako bi ga mogla posluživati i svojim gostima.
Nije nikakvo iznenađenje da bi upravo čokolada bila razlog da prekrši svoje principe.
– Ona je apsolutni čokoholičar – otkrio je Mekgredi u intervjuu za HELLO!. – Ako bi se na meniju našlo bilo šta sa čokoladom, to bi izabrala, a posebno je volela pitu od čokolade.
Ljubav prema bogatim čokoladnim desertima očigledno je porodična osobina. Kako navodi Danijel Stejsi, onlajn kraljevski dopisnik magazina HELLO!, pokojna kraljica bila je veliki obožavalac i torte od čokoladnih keksa, iste one koju deli sa princom Vilijamom – a on ju je čak poslužio na svom venčanju sa Kejt 2011. godine.
Bonus video:
Kraljica Elizabeta je bila stidljiva




