uvek iskrena

"Odrasla sam pod šatorom": Anđelka Stević Žugić se prisetila detinjstva, otvorila srce i ispričala šta joj leži na duši

0

Karijeru je započela kao voditeljka "treš" emisije i ne kaje se zbog toga 

ANĐELKA PRPIĆ O ODRASTANJU I SVOJIM POČECIMA
ANĐELKA PRPIĆ O ODRASTANJU I SVOJIM POČECIMA foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Anđelka Stević Žugić danas je jedno od najtraženijih imena na domaćoj glumačkoj sceni, ali nije oduvek sve bilo tako.

 

Detinjstvo je provela u Požarevcu, a priliku da se nađe pred kamerom nije želela da propusti uprkos činjenici da su je mnogi savetovali da odbije ponudu za snimanje, kao su pričali "treš" emisije. 

 

Ipak, ona je znala da to želi, da je to njen put i način da svetu pokaže koliko je spretna i talentovana. I tako je i bilo. 

Anđelka je, da se podsetimo, karijeru započela vodeći emisiju "48 sati svadba". Još tada, kao veoma mlada, osvojila je srca publike, ali da joj je bilo lako i sve sjajno i bajno baš i nije.

 

- Radila sam emisiju "48 sati svadba", i to sam radila jedno leto. Sve kolege koje su me savetovali i želeli mi dobro, svi su bili protiv toga. Rekli su mi da ne prihvatim, u fazonu šta će mi to, to je ‘treš’ - ispričala je ona svojevremeno pa je dodala:

 

ANĐELKA SE NE STIDI DA PRIČA O SVOM ODRASTANJU
ANĐELKA SE NE STIDI DA PRIČA O SVOM ODRASTANJU foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Međutim, ja sam iz Požarevca, odnosno jednog sela oko Požarevca, sada su svi u Beču kako je to obično bilo u našem kraju. Meni je taj naš mentalitet u DNK, to kako se slave svadbe, običaji, muzika pod šatrom, igranje kola, Moravac, Vlaško. Ja to ne bi imala gde više da pokažem, a znam sve da ih igram.

 

Anđelka je po prirodi vesela i iskrena i ne stidi se ni svojih korena, ni početaka, a ni svega onog što joj je obeležilo detinjstvo i odrastanje. Upravo zbog toga nikog nije iznenadilo kada je odlučila da otkrije sve što joj leži na duši.

- Znam i Moravac, i Vlaško, Užičko, sve. Vlaško kolo je ozbiljan kardio. Na tim svadbama na kojima sam bila kao klinka, jer sam praktično odrasla pod šatorom, sve slike iz detinjstva sa mamom i tatom su mi ispod šatora. Ja sam ih uvek pitala: "Da li ste me vodili negde drugde, o čemu se radi?" Vodio me tata i na Marakanu, to su neke uspomene koje vučem, da ne kažem traume - kroz smeh je ispričala Anđelka. 

 

Bonus video:

Anđelka na premijeri filma sa suprugom 

 

 

makonda-tracker