nešto drugačije

Prvi put u istoriji: Tamara Vučić i Olena Zelenska u damskim izdanjima na naslovnici koja pomera granice

0

Prva dama Srbije našla se u društvu nekolicine prvih dama i gospode na naslovnoj strani magazina Elle kakva nikada ranije nije objavljivana.

Tamara Vučić na 4. Samitu prvih dama i gospode u Kijevu
Tamara Vučić na 4. Samitu prvih dama i gospode u Kijevufoto: Ruslan Kaniuka / Sipa Press / Profimedia

Ukrajinsko izdanje magazina Elle objavilo je nesvakidašnju naslovnicu u svom novom broju, na kojoj je okupila prve dame i gospodu, a na njoj se našla i Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije.


Sve ličnosti na ovom portretu bile su gosti na događaju The summit of first ladies and gentlmen global platform, koji je ranije ove godine organizovala prva dama Ukrajine Olena Zelenska.


Prvi put u istoriji, ne samo ukrajinskog već i svetskih izdanja Elle porodice, sedam supruga i dvojica muževa lidera država i vlada – navela je supruga predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog u objavi na Instagramu.

Pored prve dame Srbije Tamare Vučić, na ovom portretu su prva dama Finske Suzana Stub, supruga finskog predsednika Aleksandra Stuba, zatim Rosana Marija Brisenjo, prva dama Belizea i supruga premijera ove Džonija Brisenja. U drugom redu su prva dama Gvatemale Lukresija Peinado, koja je u braku s predsednikom Bernardom Arevalom, potom prva dama Estonije Sirje Karis, žena Alara Karisa, zatim prva dama Ukrajine i supruga Volodimira Zelenskog Olena Zelenska, kao i Bo Tengberg, čija je supruga Mete Frederiksen premijerka Danske, onda prva dama Litvanije Dijana Nausedijene, čiji je suprug predsednik ove države Gitanas Nauseda, i na kraju prvi gospodin Slovenije Aleš Musar, čija se supruga Nataša Pirc Musar predsednica ove države.


Cilj naslovnice je da se istakne društvo-politički značaj prvih dama i gospode, koji su svi bili veoma elegantni na ovoj fotografijie. Dok je većina dama u beloj odeći, gospoda su u klasičnim odelima bez kravata.


Samit prvih dama u Kijevu

 

Olena Zelenska organizuje od 2021. Samit prvih dama
Olena Zelenska organizuje od 2021. Samit prvih damafoto: olenazelenska_official/Instagram

Ovaj događaj organizuje se od 2021. godine, a poslednji je održan u septembru.

 

Njegova tema bila je bezbednost dece, što je tema kojim se Olena Zelenska i Ukrajina bave aktivno tragajući za rešenjima uprkos teškoj situaciji u kojoj je država od početka rata.

 

BONUS VIDEO

Sastanak Zelenskog sa svetskim liderima

 

makonda-tracker