majka ne greši

Sad se zna i šta je rekla! Princeza Dajana je predvidela budućnost svog sina Vilijama

0

Princ Vilijam je najstariji sin princeze Dajane i kralja Čarlsa, prvi u redu nasledstva prestola.

foto: Michael Powell / News Licensing / Profimedia
foto: Michael Powell / News Licensing / Profimedia

Kraljevski stručnjak Dženi Bond podseća šta joj je Dajana, princeza od Velsa, rekla o budućnosti princa Vilijama tokom niza sastanaka koje su imale u Kensingtonskoj palati.

 

Princeza Dajana bila je voljena širom sveta zbog načina na koji je modernizovala pristup kraljevske porodice zvaničnim prilikama, kao i zbog njenih napora da destigmatizuje globalne pojave kao što su mine i HIV/AIDS.

 

Ovaj cilj modernizacije porodice je nešto što je princ od Velsa nasledio od svoje pokojne majke i prema čemu, očigledno, gaji veliku strast.

Bivša kraljevska dopisnica BBC-ja Dženi Bond zna da bi jak stav princa Vilijama prijao Dajani, jer je tokom svoje karijere imala privilegiju da lično, dobro upozna princezu tokom privatnih sastanaka.

 

- Dajana je obasipala Vilijama zagrljajima i poljupcima, kao i Harija, ali Vilijam je morao da snosi najveći deo Dajaninih emocionalnih potreba. Kada se njen brak raspadao, obratila se Vilijamu za podršku, a poznato je da joj je on davao maramice na vratima kupatila, pokušavajući da je uteši dok je plakala - priseća se gospođa Bond.

 

- Vilijam je verovatno znao više o bračnim problemima nego što je bilo koji tinejdžer trebalo da zna. I, naravno, stanje u kraljevskom braku je uvek bilo na naslovnim stranama. Dajana je bila prilično nestabilna osoba, i iako je pokušala da zaštiti oba dečaka od svađa i uvrede sa Čarlsom, ipak bi se obratila Vilijamu za podršku - priseća se dopisnik.

 

PRINCEZA DAJANA JE VEROVALA U SVOG SINA
PRINCEZA DAJANA JE VEROVALA U SVOG SINA foto: Votava / brandstaetter images / Profimedia

- Sećam se da sam razgovarala sa princezom na putovanju u Japan. Upravo je bila objavljena biografija Čarlsa Džonatana Dimblbija. Rekla mi je da su naslovi koje je ona stvorila neverovatno štetni za Vilijama i Harija i da nije želela da vide ovu knjigu .

 

Princeza od Velsa je takođe razgovarala sa Dženi o budućnosti koja čeka njenog najstarijeg sina i zašto smatra da je zemlja „srećna“ što ga ima.

 

DAJANA JE ZNALA DA ĆE VILIJAM POSTATI KRALJ I TO KAKAV
DAJANA JE ZNALA DA ĆE VILIJAM POSTATI KRALJ I TO KAKAV foto: Eddie Boldizsar / Shutterstock Editorial / Profimedia

 Rekla mi je i da se Vilijam osećao opterećeno svojom sudbinom. Za razliku od drugih mladića, on nikada ne bi imao slobodu da bira posao ili pravac svog života. Rođen je da bude kralj, a to je, naravno, učinilo drugačiji od svih ostalih.

 

Dajana je imala veliko poverenje u Vilijama i rekla mi je da misli da će zemlja shvatiti da je "veoma srećna što imam čoveka kao što je Vilijam. Mnogi smatraju da je njima dala sinu vetar u leđa da izraste u čoveka kakav je danas, a njene reči i dalje odjekuju u njegovim ušima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kakva je privatno bila kraljica Elizabeta?

 

makonda-tracker