rešio je - ide!

Kralj Čarls prekida hemoterapije! Šta je to toliko važno da je čak i lečenje od raka stavio u drugi plan?

0

Po svaku cenu je rešio da će ovaj kraljevski zadatak ispuniti i čini se da ni bolest ne može u tome da ga spreči

KRALJ ČARLS PRIVREMENO PREKIDA LEČENJE OD RAKA
KRALJ ČARLS PRIVREMENO PREKIDA LEČENJE OD RAKA foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Najnoviji izveštaj koji stiže iz kraljevske palate kod mnogih je izazvao nevericu i čuđenje. Kako je navedeno u saopštenju kralj Čarls privremeno pauzira primanje hemoterapija kako bi mogao da otputuje na turneju po Australiji i Samoi.

 

Lečenje opake bolsti nastaviće, prema navodima, ponovo kada se vrati u Veliku Britaniju, prenosi „Dejli mejl“.

 

Kraljev medicinski tim dozvoljava suverenu da nakratko prekine sedmično uzimanje terapije tokom putovanja, koje traje od petka, 18. do subote, 26. oktobra.

- Njegovo Veličanstvo će primati terapije sve dok ne poleti. Njegovi lekari su u redu sa tim što će to biti nakratko zaustavljeno dok je odsutan - navodi se u saopštenju.

 

- Kralj će zatim nastaviti sa svojim ciklusom lečenja čim se vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo - dodaje se u saopštenju, koje opisuje njegov tretman kao "nedeljni".

 

KRALJ NA KRATKO PREKIDA LEČENJE OD RAKA
KRALJ NA KRATKO PREKIDA LEČENJE OD RAKA foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Sledeće nedelje, kralj Čarls (75) i kraljica Kamila započeće putovanje u Australiju i Samou na svoju prvu turneju po zemljama Komonvelta od njegovog pristupanja. To takođe označava prvo veliko međunarodno putovanje kraljevskog para nakon kraljeve dijagnoze raka, koju je Bakingemska palata objavila u februaru.

 

Palata je 5. februara objavila da je kralju Čarlsu dijagnostikovan "oblik raka" nakon lečenja benigne uvećane prostate u januaru. Portparol je pojasnio da on nema rak prostate.

 

Suveren je odložio javne dužnosti po savetu lekara, dok je nastavio da radi iza kulisa od tog datuma do 30. aprila, kada je nastavio sa kraljevskim dužnostima.

KRALJ JE ODLUČIO DA UPRKOS BOLESTI NASTAVI DA RADI DALJE
KRALJ JE ODLUČIO DA UPRKOS BOLESTI NASTAVI DA RADI DALJE foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Iako bolnica nije bila direktno uključena u monarhovu medicinsku negu, isticanje važnosti ranog otkrivanja bio je jedan od razloga zbog kojih je kralj izašao u javnost sa svojom dijagnozom raka.

 

Saopštenje iz Bakingemske palate koje je prethodilo povratku kralja Čarlsa javnom radu opisalo je da je njegov tretman u toku. Nije objavljeno kada bi kraljevo lečenje moglo biti završeno, i napomenulo se da su svi njegovi budući planovi podložni medicinskim savetima.

 

- Svi budući planovi ostaju podložni savetima lekara, sa odgovarajućim adaptacijama urađenim tamo gde je to neophodno kako bi se smanjili rizici za nastavak oporavka Njegovog Veličanstva - rekao je portparol palate.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker