otvoreno

"Mi smo na toj osnovi vezani dok nas smrt ne rastavi!" Vlado Kalember o bivšoj supruzi, detetu — i tajni mladolikosti

0

Vlado Kalember govorio je o odnosu sa bivšom suprugom Anom Rucner, vaspitavanju deteta, kao i svojoj dobroj formi.

Vlado Kalember izuzetno poštuje svojou bivšu suprugu Anu Rucner
Vlado Kalember izuzetno poštuje svojou bivšu suprugu Anu Rucnerfoto: Dado Đilas

Premda je važio za jednog od najpoželjnijih neženja bivše Jugoslavije, Vlado Kalember je pred oltar odveo trideset godina mlađu čelistkinju Anu Rucner, o kojoj je uvek govorio biranim rečima.

 

Vlado i Ana su se rastali nakon 8 godina braka, a zajedno odgajaju sina Darijana. Njih dvoje već godinama su u sjajnom odnosu, te Vlado o bivšoj supruzi govori samo biranim rečima.

 

U jednom intervjuu koji je dao za tportal.hr, Vlado je govorio o tome kako je intrigantno što njihova priča važi kao primer za dobar primer odnosa supružnika i 10 godina nakon razvoda.

 

I Ani i meni je čudno i pomalo žao što nismo pravilo nego izuzetak.

Kroz Krila su prošli mnogi svirači, Adi kao prvi bubnjar. Ne sviramo već 45 godina, a i dan-danas se često čujemo i družimo. Duško, gitarista, radi na televiziji kao producent. Često se čujemo i vidimo. Dado — gitarist. Često se čujemo i vidimo. Muc, nažalost, više nije među živima. Da jeste, sigurno bismo se družili i svirali zajedno. S Pištom sviram već 45 godina. I kad ne nastupamo, gotovo svaki dan (osim ako nije negde na golfu) pijemo kafu. Pa, kako neću s ženom s kojom sam proveo puno lepog vremena (i danas ga imamo, na prijateljskoj osnovi) i koja nam je rodila dete!? Mi smo na toj osnovi vezani dok nas smrt ne rastavi! — rekao je Kalember.

 

Na pitanje da li treba deci osigurati sve što žele ili ih pustiti da se sami bore, imao je zanimljiv odgovor.

 

Za ono sam što je Isus rekao: 'Ne daj mu ribu, nego udicu i nauči ga pecati.' Ni mama ni ja ne vršimo pritisak na njega oko toga što bi ga trebalo interesovati. Dok je bio manji, baka ga je upisala u muzičku školu, ali nije pokazivao interes. Više ga je interesovalo na koju foru klavir svira, nego kako ga svirati.

 

Vlado Kalember je bio jedan od najpoželjnijih muzičara bivše Jugoslavije
Vlado Kalember je bio jedan od najpoželjnijih muzičara bivše Jugoslavijefoto: Instagram Printscreen

Što se tiče njegove mladolikosti, on tvrdi da mu u održavanju dobre forme pomaže što nikada nije imao poroke.

 

Uz to što sam nasledio dobre gene, nikad nisam konzumirao alkohol, nikakve opijate ni prekomerno hranu. I bez svega toga život mi nije bio nimalo dosadan. Imam gotovo istu kilažu otkad sam prestao rasti. A to je već jako puno vremena. Uz sve to, volim spavati. Nikada se nisam probudio, a da nisam mogao opet zaspati. Hvala, ovo sam shvatio kao veliki kompliment — rekao je Vlado i dodao kakvi znaci starosti ga užasavaju:

 

Samo se bojim nekakve velike boleštine, nemoći i toga da se netko drugi mora brinuti o meni. To mi izgleda kao tužan kraj jednog srećnog filma (života).

 

Bonus video

Kako će izgledati novi hotel "Jugoslavija"?

 

makonda-tracker