oglasili se

Ovo je njihovo objašnjenje: Princ Hari i Megan Markl pod lupom zbog glasina o utaji 4 miliona

0

Nakon što je otkriveno da u najnovijem poreskom izveštaju dobrotvorne organizacije "Archewell", koju su osnovali i vode princ Hari i Megan Markl, nedostaje više od 4 miliona dolara, stiže odgovor iz tima Saseksovih.

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, pokrenuli su 2020. godine svoju fondaciju 'Archewell', nazvanu po njihovom sinu princu Arčiju
Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, pokrenuli su 2020. godine svoju fondaciju "Archewell", nazvanu po njihovom sinu princu Arčiju foto: EPA-EFE/ERNESTO GUZMAN

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, našli su se pod lupom javnosti jer u najnovijem poreskom izveštaju koji je podnela njihova humanitarna organizacija "Archewell" nedostaje četiri miliona dolara.


MailOnline javio je juče da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa protekle dve godine dobili dva granta od više od 4,5 miliona funti, odnosno oko šest miliona dolara.

 

Međutim, oba nedostaju u najnovijem Obrascu 990 Poreske službe Sjedinjenih Američkih Država.

Reakcija fondacije princa Harija i Megan Markl


"Archewell" se oglasio i istakao da je evidencija, u kojoj je prijavljeno 2.000.911 dolara, tačna i da će se ostatak novca pojaviti u sledećoj poreskoj prijavi.

 

Princ Hari i Megan Markl su u braku od 2018.
Princ Hari i Megan Markl su u braku od 2018.foto: CBS / Planet / Profimedia

Aktuelne prijava odnosi se na period od januara do decembra. 2022. godine, dok će se ostalo prijaviti krajem ove godine, piše Express. U međuvremenou, oglasili su se izvori bliski kraljevskom paru.


Tako je nepravedno činiti ovo dobrotvornoj organizaciji koja je sve radila kako treba – kaže osoba bliska Saseksovima. – Te tvrdnje su smešne jer su oni uvek bili otvoreni i transparentni u vezi sa svojim finansijama. Ovako nešto može biti veoma štetno, naročito jer je krajnje obmanjujuće.


Princ Hari je, inače, doputovao u London kako bi se pojavio na dodeli nagrada "WellChild", a ni ovog puta s njim nije njegova porodica, supruga Megan Markl, sin princ Arči i ćerka princeza Lilibet.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 

makonda-tracker