predosetio probleme

Pre 6 godina je prozreo snaju: Jedan potez princa Vilijama pre venčanja Harija otkriva šta je mislio o Megan Markl

0

Budući kralj Vilijam se obratio svojoj baki uoči venčanja princa Harija i Megan Markl u maju 2018. - i uputio je veoma važan zahtev

foto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

Princ Hari i Megan Markl su se venčali u maju 2018. - svega dve godine nakon što su se prvi put sreli.

 

U to vreme se naširoko izveštavalo da su članovi Harijeve porodice zabrinuti koliko se brzo razvijala njihova veza. I to je čak podstaklo Vilijama da se obrati svojoj baki za posebnu - i značajnu - garanciju.

 

U svojim spornim memoarima, Spare, Hari se prisetio tenzija sa svojim bratom tokom planiranja njegovog venčanja. U tom periodu se navodilo da se odnos između dva brata dodatno pogoršao pre venčanja 2018.

- U vreme kada je Vilijam potvrđen za kuma, veza se pogoršala. Rečeno mi je da je on još uvek zabrinut zbog te veze i da je tražio uveravanja od kraljice da Harijeva mlada neće nositi nakit princeze Dajane, iako je njegovoj ženi, princezi Kejt, bilo dozvoljeno da ga nosi. Uprkos oštrim sukobima i tankim živcima sa obe strane, venčanje u Vindzoru u maju 2018. godine prošlo je bez javnih skandala - rekao je kraljevski dopisnik. 

 

Iako Megan nije nosila nijedan komad Dajaninog nakita tokom ceremonije venčanja, ona je na svom večernjem prijemu nosila akvamarin koktel prsten zajedno sa haljinom Stele Makartni. Megan je takođe nosila nekoliko Dajaninih komada, uključujući Cartier narukvicu i leptir minđuše tokom narednih godina.

 

VILIJAMU SE OD SAMOG POČETKA MEGAN NIJE DOPADALA
VILIJAMU SE OD SAMOG POČETKA MEGAN NIJE DOPADALA foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Manje od dve godine nakon venčanja, Hari i Megan su senzacionalno napustili svoje kraljevske uloge i UK radi novog života u Americi – a čini se da je njihov odnos sa Vilijamom i Kejt dotakao dno.

 

Hari i supruga Megan kritikovali su monarhiju; u njihovom zloglasnom intervjuu sa Oprom, njihovoj Netfliks emisiji, intervjuima i u njegovim memoarima Spare.

 

U dokumentarnim serijama Netflika, Hari je tvrdio da ga je brat ostavio "prestravljenog" kada je počeo da "vrišti i viče" na njega tokom zloglasnog samita u Sandringemu. U svojim memoarima Hari je tvrdio da je došlo do fizičkog sukoba između njega i Vilijama u Notingem Kotedžu u Kensingtonskoj palati 2019.

 

ODNOSI MEĐU BRAĆOM SU OD VENČANJA POSTAJALI SVE GORI I GORI
ODNOSI MEĐU BRAĆOM SU OD VENČANJA POSTAJALI SVE GORI I GORI foto: Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prema rečima jednog kraljevskog stručnjaka, budući kralj Vilijam je odlučio da potpuno 'preseče veze'.

 

Na nedavnim putovanjima u Veliku Britaniju, Hari se nije sreo sa svojim bratom i nisu sedeli zajedno na krunisanju kralja Čarlsa.

 

Prema Džobsonovoj knjizi, što se Vilijama tiče, "nema povratka" kada je Hari u pitanju. U njegovom intervjuu od 60 minuta u januaru 2023., Harija su pitali da li "Sada razgovara sa Vilijamom? Da li se dopisujete?" Odgovorio je: "Trenutno ne. Ali radujem se... radujem se što ćemo moći da pronađemo mir."

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Čarls će morati još godinama da vlada

 

makonda-tracker