dan za pamćenje

Retka fotografija srpskog kraljevskog para: Kako su izgledali princ Mihaila i princeza Ljubica Karađorđević na venčanju?

0

Bio je to veliki dan za sve članove porodice Karađorđević, a mladi bračni par je izgledao kao da je izašao iz najlepše bajke 

PROŠLO JE 8 GODINA OD NJIHOVOG VENČANJA
PROŠLO JE 8 GODINA OD NJIHOVOG VENČANJA foto: Zorana Jevtić

Princ Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević venčali su se 2016. godine u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, nakon čega je upriličen prijem za zvanice na Belom dvoru.

 

Bio je to veliki dan za sve članove srpske kraljevske porodice, a veliku sreću tog dana pokazali su pretoslonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

 

Baš kako nalažu srspki običaji, sve je bilo u duhu pravoslavlja i naše vere, ali mladenci su ipak odlučili da svoje venčanje upotupne nastupom dve devojčice na violončelu, čime su donekle izmenili način na koji su se do tada proslavljala venčanja u kraljevskoj porodici u Srbiji.

Danica je tog dana postala srpska princeza, a Mihailo najsrećniji čovek na svetu. Mlada je blistala u raskošnoj beloj haljini, a mladoženja u odelu sive boje. Torta je bila ogromna, na mnogo spratova ukrašena belim cvećem. 

 

Ljubica je tokom celog dana blistala i nije skidala osmeh sa lica, a mladenački ples je bio nešto o čemu je pričao ceo Oplenac. 

 

Od tada ovaj par uživa u skladnom i lepom braku koji je krunisan sa dve ćerke, Natalijom i Isidorom. 

Da podsetimo, kada se rodilo njihovo prvo dete, tada su u čast rođenja princeze Natalije, sveštenici crkve Svetog Đorđa na Oplencu, na mestu gde su se u oktobru 2016. venčali princeza Ljubica i princ Mihailo, održali moleban, a crkvena zvona su prenela ovu radosnu vest.

 

U domu Karađorđevića nazdravljalo se tokom čitavog dana, dok su pokloni i čestitke stizali sa svih strana sveta.

 

U maju 2022. godine rodila se i Isidora koja je upotpunila sreću našeg kraljeskog para i danas ima dve godine.

 

Bonus video:

Princ Filip i princeza Danica o članovima britanske kraljevske porodice 

 

 

makonda-tracker