Svi detalji srpske kraljevske svadbe

Princ Mihailo Karađorđević i princeza Ljubica: Nismo mogli da obuzdamo emocije (FOTO)

0
Svojom skromnošću i harizmom, princ Mihailo Karađorđević i princeza Ljubica osvojili su srca naroda koji je oduševljeno prihvatio njihovo svečano venčanje na Oplencu, a nakon toga i prijem na Belom dvoru u Beogradu, koji je tim povodom upriličio prestolonaslednik Aleksandar.
foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle Drugog svetskog rata, koje je održano nedavno u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, izazvalo je veliku pažnju medija i javnosti. Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Mihailo Karađorđević i gospođica Ljubica Ljubisavljević sjedinili su se u svetoj tajni braka 23. oktobra, nakon što su potpisali građanski brak u Londonu.

 

Povodom venčanja sina pokojnog princa Tomislava i princeze Linde, NJKV prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević upriličio je svečani prijem u Belom dvoru, kojem su pored članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević prisustvovali brojni gosti iz javnog života Srbije i inostranstva i ugledni predstavnici medija.

foto: Privatna arhiva

Story: Venčali ste se u nedelju, 23. oktobra, da li ste učestvovali u pripremama i koliko je sama ceremonija imala vaš lični pečat?

Mihailo: Venčanje je proteklo lepše nego što smo očekivali, bio je to zaista čaroban dan za nas i presrećni smo što smo ga podelili s dragim prijateljima i članovima porodice.

 

U organizaciji su neumorno radili mnogi naši prijatelji i porodica, kao i zaposleni na Belom dvoru i u Zadužbini kralja Petra, ali i mnogi drugi, tako da je pomoći bilo napretek.

Kao iz bajke: Zavirite na kraljevsko venčanje princa Mihaila i princeze Ljubice na Oplencu! (VIDEO)

 

Ipak, nas dvoje učestvovali smo u organizaciji od početka do kraja pošto je Ljubica želela da vodi računa o svakom detalju. Ceremonija je bila vrlo dirljiva, s dosta momenata u kojima je bilo teško obuzdati emocije.

foto: Privatna arhiva

Story: Kako ste odlučili gde ćete se venčati?

Ljubica: Mihailo i ja želeli smo da to bude na Oplencu upravo zbog simbolike koju ovo prelepo mesto nosi – Mihailov pradeda, kralj Petar I, osnovao je zadužbinu i započeo gradnju crkve; Mihailov deda, kralj Aleksandar, završio ju je, a Mihailov otac, princ Tomislav, proveo je poslednje godine svog života na tom mestu. Ispunila nam se želja da našu ljubav krunišemo baš u Crkvi Svetog Đorđa i presrećni smo zbog toga.

makonda-tracker