neizvesno

Ko će naslediti bogatstvo Alena Delona? Njegova deca godinama vode rat, a samo jedna osoba je brinula o njemu do kraja

0

Bogatsvo mu je donelo nespokoj i nesreću u poslednjim godinama života 

foto:  EPA-EFE/IAN LANGSDON
foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Nakon što je vest o smrti čuvenog francuskog glumca Alena Delona odjeknula svim svetskim medijima mediji su se prisetili njegovih uspeha, blistave karijere, ali i onih manje lepih detalja iz njegovog života koji su se ticali njegove dece i razdora koji je nastao u poslednjih nekoliko godina među njima.

 

Do ozbiljnih sukoba, koji su na kraju završili na sudu, došlo je jer je svako od njegove troje dece smatrao da ima najviše prava da nasledi svu njegovu imovinu, što je glumca veoma pogodilo.

Međusobne optužbe, ružne reči, sudski sporovi učinili su da se oseća loše, a čini se da u poslednjih nekolio godina nije želeo ništa drugo do da umre, ili bar tako tvrdi njegova ćerka Anuška, s kojom je imao veoma blizak odnos.

 

Delonova veza sa njegova dva sina, Entonijem (59), čija je majka, Natali, bila njegova jedina zakonita žena, i Alen-Fabijenom (30), čija je majka Rozali van Bremen, holandski model i novinarka bila je veoma buran.

 

Magazin Le Monde je u jednom od svojih teksova sugerisao da ga je turbulentno detinjstvo ostavilo nesposobnog da uspostavi odnose sa svojim sinovima. Delon je imao četiri godine kada su mu se roditelji razveli i poslat je u hraniteljski dom.

ALEN DELON JE BIO SLOMLJEN ZBOG SUKOBA MEĐU DECOM
ALEN DELON JE BIO SLOMLJEN ZBOG SUKOBA MEĐU DECOM foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Glumac nije krio da je favorizovao svoju ćerku Anučku (33), čija je majka takođe Rozali van Bremen i koja živi u Švajcarskoj.

 

- Ni jednoj drugoj ženi nisam tako često govorio da te volim - rekao je 2008. godine, dodajući deceniju kasnije:

 

- Imam ćerku koja je ljubav mog života, malo više je volim u odnosu na sve druge.

 

Njegovog trećeg sina, Kristijana Arona Bulonja, poznatog kao Ari, kojeg je dobio sa nemačkom rok zvezdom Nikom iz Velvet Undergrounda, kojeg zakonski nikad nije priznao kao sina delimično je odgajala Delonova majka.

ĆERKU JE POSEBNO VOLEO
ĆERKU JE POSEBNO VOLEO foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Umro je 2023. godine sa 60 godina nakon dugotrajne zavisnosti od droga.

 

Filmska zvezda od 2019. godine, kad je doživeo moždani udar, nije bila dobrog zdravstvenog stanja. Poslednjih godina borio se sa zdravstvenim problemima, a brigu o njemu preuzeo je njegov sin Ala-Fabien.

 

- Ne govori puno, umara ga ili ga živcira kada ga teramo da ponovi rečeno jer mu glas više nije jasan ili čujan - ispričao je jednom prilikom njegov sin Entoni.

 

ENTONI JE TUŽIO NJEGOVU ASISTENTKINJU KOJA JE UVEK BILA UZ NJEGA
ENTONI JE TUŽIO NJEGOVU ASISTENTKINJU KOJA JE UVEK BILA UZ NJEGA foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

- Postoji rizik da mu je ovo poslednji Božić - rekao je njegov sin prošle godine i bio je u pravu.

 

Delon je na božićnoj fotografiji pozirao sa svojom decom i bilo je jasno da mu se bliži kraj.

 

Javnost, ali i samog Delona, uzbudila je činjenica da umesto da ocu koji im je stvorio sve i dao mnogo toga podare mir oni su dozvolili da ih gleda kako se svađaju zbog njegovog bogatstva.

 

DELON JE BIO VELIKI ZAVODNIK
DELON JE BIO VELIKI ZAVODNIKfoto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Kao kap koja je prelila čašu stigla je vest da su njegova deca 2023. godine podnela tužbu protiv Hiromi Rolin, njegove bivše asistentkinje, koju je glumac naprosto obožavao.

 

Na sve to su je optužujući za uznemiravanje i pretnje, a Entoni Delon je rekao i da je Rolin vršila nasilje i da je pokušala da izolacije njihovog oca. Hiromi Rollin izbačena je iz glumčevog doma, nakon čega je pisala kontratužbu kako bi pokušala da ospori sve što su Alenova deca navela protiv nje.

 

Budući da je glumac tek sahranjen još uvek nije jasno ko će naslediti njegovo bogatstvo i kako će se rešiti sporovi koji se vode među njegovom decom, kao ni da li je glumac ostavio testament u kojem je izrazio svoju poslednju želju koja se tiče nasledstava i raspodele njegovog bogatstva.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Džonatan Ingliš o novom projektu u filmskoj industriji 

 

makonda-tracker