emotivno

Ovo je poslednja fotografija slavnog Alena Delona: Nastala je pre samo nekoliko meseci i pokazuje u kakvom je stanju bio

0

Alen Delon je preminuo u 89. godini života, a poslednje dane proveo je boreći se s teškim oblikom raka 

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Ćerka poznatog francuskog glumca Alena Delona, Anuška Delon nedavno je na društvenim mrežama objavila fotografiju svog oca i time izazvala burnu reakciju svih njegovih obožavalaca.

 

Fotografisala sam tatu u petak ujutro. Uspomena na naše trenutke. Beskrajno sam zahvalna što sam doručkovala s njim. To su jedinstveni trenuci nežnosti u mom svetu grubijana – počela je Anuška.


Pomislila sam kako je lep. S njegovim večito plavim očima, čeličnim pogledom, živopisan, borben, što mi pruža nezamislivu snagu. Moj besmrtnik. Pokazala sam mu fotografiju i pomislio je kako je lepa, tako lepa da sam ga pitala da li mogu da je podelim s vama. S njegovim dopuštenjem, evo je. A na vaše brige odgovara: "Ne brinite" – otkrila je Anuška Delon.

Iako godinama nije na glumačkoj sceni njegove brojne uloge sećaju nas na čoveka koji je svojim talentom i vrednim radom zalužio da ostane zapamćen kao jedan od najvećih glumaca 20. veka.

 

Alen se od 2019. godine borio za zdravlje, a nakon što je doživeo moždani udar sve je nekako krenulo nizbrdo.

 

ALEN JE PREMINUO NAKON DUGE BORBE S RAKOM
ALEN JE PREMINUO NAKON DUGE BORBE S RAKOM foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Njegov sin je na početku godine rekao rekao za Paris Match da je njegov otac oslabljenog zdravlja i da "više ne može da podnese se pogleda", a pre nekoliko godina se pisalo čak i da je Delon tražio eutanaziju.


S druge strane, pravni tim glumca ističe da je on samo narušenog fizičkog zdravlja, dok kognitivne probleme navodno nema, ali sinovi i dalje zahtevaju starateljstvo nad njim.

 

Iza Alena Delona ostao je sin Antonije, Alena Fabijena, poznata manekena i glumca, i Anuška Delon, koja je takođe krenula očevim stopama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Glumac podelio anegdotu s Mandom 

 

makonda-tracker