drama na oi

Kažu da je najlepša sportistkinja na OI: Ko je zanosna plavuša koju su optužili da stvara 'neprikladnu atmosferu'?

0

Za Luanu Alonso kažu da je najlepša učesnica ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu

Luana Alonso proglašena je za najlepšu na OI
Luana Alonso proglašena je za najlepšu na OIfoto: Yuichi YAMAZAKI / AFP / Profimedia

Trenutno se u Parizu održavaju 33. po redu Olimpijske igre i ceo svet iz dana u dan pomno prati uzbudljive mečeve i takmičenja koja se održavaju u sklopu najvećeg sportskog događaja. 

 

Sve oči uprte su u mlade predstavnike različitih zemalja koji se u gradu svetlosti bore za ostvarivanje najboljih mogućih rezultata, a osim izvanrednih sportskih uspeha, mnogi fanovi komentarišu fizički izgled učesnika ovogodišnjih igara.

 

Za najlepšu sportistkinju nezvanično je proglašena paragvajska plivačica Luana Alonso, koja je udaljena iz olimpijskog sela zbog kreiranja 'neprimerene atmosfere'.

 

Paragvajka Luana Alonso ima tek 20 godina i već može da se pohvali time da je učestvovala u Olimpijskim igrama, ali po završetku istih se i – penzionisala.

 

Naime, lepa Luana osvojila je šesto mesto u plivanju leptir stilom na 100m dužine, čime joj je plasman u polufinale takmičenja izmakao za dlaku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

Kako se takmičenje za nju ovde završilo, Paragvajka je dramatičnom objavom na društvenoj mreži Instagram na kojoj je prati preko 500 hiljada ljudi najavila odlazak u penziju, te da se u budućnosti više neće baviti plivanjem.

 

 

Gotovo odmah nakon ove objave nacionalni tim Paragvaja udaljio je plavokosu sportistkinju iz olimpijskog sela u kom su svi predstavnici te zemlje zajedno jeli, spavali, zabavljali se i provodili vreme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

U svom zvaničnom saopštenju paragvajski tim navodi da je Luana iz zajedničkih prostorija udaljena zbog svog neprimerenog ponašanja, mada u nastavku nije pojašnjeno šta takvo ponašanje podrazumeva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

– Njeno prisustvo stvara neprikladnu atmosferu u timu Paragvaja – stoji u saopštenju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

– Zahvaljujemo joj što je postupila po uputstvima, jer svojom voljom nije prenoćila u Atletskom selu – zaključak je ove objave.

 

Alonso se ranije takmičila na Letnjim olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, kada je imala samo 17 godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

Dvadesetogodišnjakinja takođe se pojavila na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima 2022. u Budimpešti i na Južnoameričkim igrama u Asunsionu u Paragvaju, iste godine.

 

Pohađa Južni metodistički univerzitet u blizini Dalasa i takođe pliva za Dalas Mustange.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luana Alonso (@luanalonsom)

– Sada je zvanično! Povlačim se iz plivanja, hvala svima na podršci! Izvini Paragvaj. Mogu samo da vam se zahvalim – napisala je ona ispod objave kojom je najavila povlačenje iz sporta.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srbija Amerika Olimpijske igre

 

makonda-tracker