da li je bolje?

Šta se dešava s Kejt Midlton?! Princ Vilijam progovorio o stanju svoje supruge – i ponovo primenio isti "recept"

0

Princa Vilijama sve češće na javnim događajima pitanju za zdravlje princeze od Velsa, koja nije viđena na nekom zvaničnom skupu od decembra 2023.

Princ Vilijam pomenuo je svoju suprugu i njeno stanje
Princ Vilijam pomenuo je svoju suprugu i njeno stanjefoto: EPA-EFE/NEIL HALL/POOL


Princ Vilijam, od početka zdravstvene krize njegove supruge Kejt Midlton, princeze od Velsa, ne otkriva mnogo detalja o njenom stanju.


Supruga budućeg kralja operisana je u januaru, a u martu je saopštila da joj je otkriven rak i da joj je medicinski tim predložio "preventivnu hemioterapiju".


Poslednji put je na nekom javnom događaju viđena u decembru prošle godine, pa je javnost zabrinuta i znatiželjna, a princ Vilijam obično kratko odgovori na pitanje o princezi od Velsa i promeni temu.

Juče je on sa svojim ocem kraljem Čarlsom III i maćehom kraljicom Kamilom prisustvovao obeležavanju 80. godišnjice Dana D u Portsmutu, a tom prilikom je napravio izuzetak i pomenuo svoju suprugu.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa
Kejt Midlton, princeza od Velsafoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Neko od građana pitao je princa "je li Kejt bolje", a on je odgovorio potvrdno.


Da, a ona bi volela da je danas ovde – rekao je princ Vilijam.


Takođe se osvrnuo na činjenicu da je Kejtina baka Valeri Glasborou radila u špijunskoj bazi u Drugom svetskom ratu, istoj onoj u kojoj je Alan Turing dešifrovao Enigmu koju su nacisti koristili za razmenjivanje tajnih poruka.


Podsećao sam sve da je njena baka služila u Blečli parku – napomenuo je princ Vilijam. – Dakle, imala je mnogo toga zajedničkog s damama koje su bile ovde, u Blečliju.

 

Princ Vilijam, kralj Čarls III i kraljica Kamila
Princ Vilijam, kralj Čarls III i kraljica Kamilafoto: EPA-EFE/NEIL HALL/POOL

Šta se dešava s Kejt Midlton?


Podsetimo, Kejt Midlton je 22. marta objavio video-saopštenje u kom je progovorila o svom stanju.


– U januaru sam podvrgnuta velikoj abdominalnoj operaciji u Londonu, a u tom momentu mislilo se da moje stanje nije kancerozno. Operacija je bila uspešna, ali testovi nakon operacije pokazali su da karcinom jeste prisutan. Moj medicinski tim predložio je preventivnu hemioterapiju i sada sam u ranim fazama tih tretmana – ispričala je Kejt.


Tada je dodala i da joj je podrška supruga dragocena.


To što imam Vilijama kraj sebe je sjajan izvor utehe takođe. Isto jesu ljubav, podrška i ljubaznost koju mi pružate. To nam oboma mnogo znači – objasnila je i dodala da joj treba vremena, prostora i privatnosti da kompletira lečenje.

 

Video-saopštenje Kejt Midlton o raku

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker