nisu zaboravili

Ovo je najtužnija godišnjica do sad: Kejt Midlton i princ Vilijam predivnom fotografijom obeležili 13 godina braka

0

U trenutku kada se princeza od Velsa bori protiv raka, par je obeležio godišnjicu dana kada su stupili u brak 

Kejt Midlton i princ Vilijam venčali su se na današnji dan, 29. aprila 2011. godine u Londonu
Kejt Midlton i princ Vilijam venčali su se na današnji dan, 29. aprila 2011. godine u Londonufoto: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsa, budući kralj i kraljica Ujedinjenog Kraljevstva, danas slave 13. godišnjicu braka.


Par je izgovorio sudbonosno "da" 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, u trenutku kada je princ bio drugi u redu za presto.


Tim povodom, omiljeni par u britanskoj kraljevskoj porodici podelio je portret na svojim profilima na društvenim mrežama, fotografiju s venčanja koja nije viđena ranije.


13 godina, u dan! – navodi se u ovoj objavi.

 


Srećna godišnjica. Ne mogu da verujem da je prošlo 13 godina. Sećam se ovog momenta vrlo dobro. Oboma vam šaljem puno ljubavi na ovaj poseban dan – čestitala je paru godišnjicu fotografkinja Mili Pilkington, koja je autorka kraljevskog portreta.

 

Venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton 29. aprila 2011. godine
Venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton 29. aprila 2011. godinefoto: Dan Materna / MFDNES LN / Profimedia

Venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton bilo je jedan od najpraćenijih događaja u istoriji pop kulture – samo na Ostrvu je ceremoniju putem televizije pratilo 26,3 miliona gledalaca, a širom sveta je na platformi YouTube venčanje pratilo 72 miliona ljudi.

 

Kejt Midlton, koja je udajom tada postala vojvotkinja od Kembridža, nosila je božanstvenu belu venčanicu koju je dizajnerka Sara Barton kreirala u okviru kuće Alexander McQueen.


Par je potom dobio sina princa Džordža, ćerku princezu Šarlot i sina princa Luija.

1 / 10 Foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Ove godine, Vilijam i Kejt dočekuju svoju godišnjicu braka u vrlo teškom trenutku, budući da se princeza bori protiv karcinoma, zbog čega se povukla iz svojih kraljevskih dužnosti i posvetila lečenju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu"

 

makonda-tracker