veliki napredak

Od Kejt i dalje ni traga ni glasa... Kralj Čarls se VRAĆA NA POSAO posle manje od 3 meseca otkako mu je otkriven rak

0

Čarls III bio je aktivan i tokom pauze koju je uzeo radi lečenja, pojavljivao se u javnosti i delio snimke, a sada je procenjeno da je spreman za povratak obavezama 

Kralj Čarls III i kraljica Kamila pred uskršnju misu u Vindzoru
Kralj Čarls III i kraljica Kamila pred uskršnju misu u Vindzorufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kralj Čarls III (75) nastaviće sa svojim javnim dužnostima, nakon skoro tromesečne pauze, tokom koje se fokusirao na lečenje i oporavak, prenosi AP.


Britanskom monarhu je, podsetimo, nakon operacije uvećane prostate otkriven rak, a Bakingemska palata je to odmah saopštila, ne podelivši koji je tip kancera u pitanju.


Kralj bi trebalo da poseti jedan centar za lečenje karcinoma u utorak, a to je prvi od nekoliko pojavljivanja koja će imati narednih nedelja, objavila je Palata sada. Jedan od njegovih prvih većih angažmana dogodiće se u junu, kada će Čarls III biti domaćin prilikom državne posete cara i carice Japana Velikoj Britaniji.

Palata je saopštila da su kraljevi lekari "veoma ohrabreni" njegovim napretkom, iako je rano reći koliko će još trajati njegovo lečenje, a nije dato više detalja o tome kakvu terapiju on prima.

 

Kralj Čarls III vraća se kraljevskim dužnostima u utorak
Kralj Čarls III vraća se kraljevskim dužnostima u utorakfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Čarls će nastaviti da obavlja svoje državne dužnosti, uključujući pregled Vladinih dokumenata i sastanak s premijerom Rišijem Sunakom, kao što je radio otkako mu je predočena njegova dijagnoza 5. februara.


Usred kraljeve posvećenosti smanjenju troškova i odluke princa Harija i Megan Markl, vojvode i vojvotkinje od Saseksa, da napuste kraljevsku porodicu i funkcije viših članova Firme, manje je članova porodice na raspolaganju za veliki broj kraljevskih obaveza.


Čarls je uglavnom bio van očiju javnosti otkako je u januaru lečio uvećanu prostatu, ali se ipak pojavljivao u javnosti s vremena na vreme, delio snimke i fotografije i delovao i optimistično i dobro raspoloženo.


Malo nakon njegove dijagnoze, otkriveno je da rak ima i Čarlsova snaha Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, a ona se u potpunosti povukla radi lečenja i odmora.

1 / 6 Foto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

Iako je najpre očekivano da ćemo je videti u vreme Uskrsa, ona je u međuvremenu saopštila da ima kancer, pa se sa suprugom i decom sklonila od javnosti i posvetila se lečenju, pa nije poznato kada ćemo je ponovo videti, naročito na poslu.

 

Kako se i Vilijam povlačio da bi se posvetio supruzi, u velikoj meri se monarhija oslanjala na kraljicu pratilju Kamilu, zatim kraljevu sestru princezu Anu i njegovog mlađeg brata princa Edvarda.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Čarls će morati da vlada još dugo"

 

makonda-tracker