nema više emocija

Razvodi se čuvena JUGOSLOVENSKA PRINCEZA: Kraj ljubavne priče grčkog princa Nikolaosa i Tatjane nakon 14 godina braka

1

Kraljevski par je bio u braku 14 godina

RAZVODE SE PRINCEZA TATJANA I PRINC NIKOLAOS OD GRČKE
RAZVODE SE PRINCEZA TATJANA I PRINC NIKOLAOS OD GRČKE foto: DUTCH P V KATKWIJK / The Photo One / Profimedia

Princ Nikolaos od Grčke i princeza Tatjana od Grčke objavili su razvod nakon 14 godina braka. Ovu neočekivanu, tužnu vest objavila je grčka kraljevska porodica 19. aprila.

 

- Princ Nikolaos i princeza Tatjana posle četrnaest godina zajedničkog života odlučili su da raskinu svoj brak. Oni shvataju težinu ove odluke, trude se da sačucaju duboko uvažavanje i poštovanje koje gaje jedno prema drugom, ali i ljubav sa kojom su živeli sve ove godine - navodi se u saopštenju.

 

- Iste vrednosti poštovanja i razumevanja činiće osnovu njihovog odnosa u budućnosti, oni će negovati duboko i iskreno prijateljstvo. Nastaviće da žive i rade u Grčkoj, mestu gde se oboje osećaju kao kod kuće. Porodica će uvek budite na njihovoj strani, hvala vam puno na vašem poštovanju i diskreciji.

 

 

Nikolaos i Tatjana venčali su se  25. avgusta 2010, a njihovo venčanje se pokazalo kao događaj godine, uz prisustvo nekoliko članova kraljevske porodice, uključujući princezu Viktoriju od Švedske i buduće kraljeve Španije Felipe VI i Vilem-Aleksandera od Holandije.

 

Veridba je obavljena 29. decembra 2009. jednostavnom izjavom

Nikolaosovog oca, koja je glasila:

 

- Njegovo veličanstvo kraljica En Mari i ja sa zadovoljstvom objavljujemo veridbu našeg sina Nikolasa sa Tatjanom Blatnik.

 

Iako je par bio u braku 14 godina, nisu imali decu.

NAKON 14 GODINA BRAKA RAZVOD USLEDIO JE RAZVOD
NAKON 14 GODINA BRAKA RAZVOD USLEDIO JE RAZVOD foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je stigla na svoje venčanje, Tatjana je blistala u haljini Endžel Sančez boje slonovače sa čipkom, u kombinaciji sa odgovarajućim bolerom i veoma dugim velom. Kraljevski, ali ženstveni izgled upotpunila je parom dijamantskih minđuša i tijarom od korsaža, koji je nasledila od njene svekrve kraljice En Meri.

 

Nikolaos i Tatjana venčali su se u manastiru Ajos Nikolaos iz 19. veka. Slavlje je upriličeno u mediteranskoj luci, na plaži Garifalo.

 

Govoreći za Vogue nakon venčanja, Tatjana je rekla:

 

- Ne osećam se kao princeza. Ne osećam se da sam se udala za princa, sa titulom. Pa, zapravo, da, on je moj princ, ali ništa više. To je privilegija i čast, biti deo porodice.

PAR JE ŽIVEO SREĆNO 14 GODINA
PAR JE ŽIVEO SREĆNO 14 GODINAfoto: WENSTRUP / Sipa Press / Profimedia

U iznenađujućem priznanju, Tatjana je priznala da je to što je postala deo kraljevske porodice nije imalo mnogo uticaja na njen život.

 

- Ovde živim veoma jednostavnim životom. Radim, idem u supermarket, kuvam, šetam psa i Grci su me dočekali kao i bilo koga drugog. Ovde postoji reč, filoksenija, ljubav prema strancima, i ja sam to veoma snažno osetila.

 

Par je poslednji put viđen zajedno 27. februara, kada su prisustvovali službi zahvalnosti za Nikolaosovog pokojnog oca, kralja Konstantina, koji je preminuo 10. januara 2023. Pripadnici kraljevske porodice nosili su crnu odeću za svečanu priliku i stigli u crkvu Svetog Đorđa. 

TATJANA I PRINC NIKOLAS NISU IMALI DECU
TATJANA I PRINC NIKOLAS NISU IMALI DECU foto: DUTCH P V KATKWIJK / The Photo One / Profimedia

 

 

Ono što je o Tatjani zanimljivo jeste to da je rođena  kao Tatjana Blatnik u Karakasu, glavnom i najvećem gradu Venecuele, i da ima mešovito poreklo.

 

Njen otac Ladislav Vladimir Blatnik je Slovenac rođen u Jugoslaviji 1931. godine, dok je njena majka Mari Blanše Birlajn potomkinja Vilijama II. Malo je poznato da je Tatjanin otac svojevremeno bio veren glumicom Natali Vud, kao i da je njena šira porodica izuzetno uspešna i uticajna.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Čarls će morati još godinama da vlada, a evo i zašto

 

makonda-tracker